GastroIzdvojenoPromo

S LIČKIH PAŠNJAKA Krasnarski sir je kralj mjeseca srpnja!

TVRDI SIR OD KRAVLJEG MLIJEKA

Objavljeno je tko je novi Kralj mjeseca – u srpnju je to Krasnarski sir!


Sirana Runolist, obiteljska tvrtka Vladimira Tomaića sa sjedištem u Otočcu, poznata je lička proizvodnja sira koja ima tradiciju od gotovo 28 godina.

U njihovom asortimanu nalazi se 16 visokokvalitetnih proizvoda koji su dobili više stotina nagrada diljem Hrvatske i Europe. Prave se od mlijeka krava koje pasu na području Velebita, Like i Gacke doline, na pašnjacima s puno ljekovitog bilja.

Od veljače rade na razvoju vidljivosti svojim kupcima, a jedan od alata kojim to postižu su i proglašenja Kraljeva mjeseca. U sklopu nove kampanje Sirane, svaki mjesec jedan sir dobiva titulu “Kralj mjeseca”.

Krasnarski sir – kralj mjeseca srpnja

Za prvi sir koji je dobio tu titulu, izabran je njihov nagrađivani sir “Runolist”. Autohtoni “Lički sir” je proglašen kraljem mjeseca svibnja, u mjesecu srpnju ovu titulu je dobio – “Krasnarski sir”.

Krasnarski sir je prvijenac među krasnarskim sirevima, a proizvodi se tradicijskim postupkom sirenja na Velebitu, odnosno na prostoru Gacke, Like i Krbave

Ovaj tvrdi sir od kravljeg mlijeka ima oblik koluta i zrije najmanje 6 mjeseci. Kora sira je zlatnožute boje, a tijesto sira je povezano, s pravilno raspoređenim okašcima na prerezu. Miris sira je svojstven planinskim sirevima, a okus čist i ugodan.

Naručite svoj sir preko Facebooka

Kako bi se u ovim vremenima približili kupcima, u Sirani Runolist putem Facebooka već neko vrijeme primaju narudžbe za sir, te ih šalju diljem Hrvatske.

Njihova Facebook trgovina ispunjena je sa prvih 20 proizvoda, a putem nje mogu se pogledati opisi sireva, njihova težina, cijena, pakiranje te jesu li za dostavu ili se mogu kupiti samo u prodavaonicama.

Pogledajte Facebook trgovinu na linku i javite im se s povjerenjem, jer sir je #SLičkihPašnjaka!

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close