ZdravljeIzdvojeno

S 14 NA 10 DANA Skraćuje se izolacija zaraženih, ali ne i samoizolacija

EPIDEMIOLOZI ODLUČILI

Nacionalni stožer bi već ovaj tjedan mogao donijeti tu odluku


Društvo epidemiologa Hrvatske odlučilo je kako bi se izolacija zaraženih trebala skratiti na 10 dana, dok bi samoizolacija trebala ostati 14 dana.

U izradi je radna verzija o mogućem skraćenju, to je još “sirovi materijal”, potvrdio je to predsjednik Društva epidemiologa Miroslav Venus za Jutarnji.

Član Vladinog Znanstvenog savjeta, Branko Kolarić, potvrdio je kako bi Stožer već ovaj tjedan mogao donijeti tu odluku. Venus je kazao kako će se i dalje pratiti epidemiološka situacija.

Od ostalog, tražili su od ministra zdravstva Vilija Beroša da riješi pitanje nedostatka epidemiologa. Kolarić je kazao da bi se broj novozaraženih mogao smanjiti kad bi se 70 do 80 posto građana pridržavalo mjera nošenja maske i distance.

Krivo mi je kada se netko ne pridržava mjera jer potpuno je jasno koliko štiti maska. Ona je propisana isključivo radi zdravlja ljudi i stoga ne razumijem što je tako teško u tome”, rekao je Kolarić.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close