Lifestyle

Ruža Grbeš izabrana za predsjednicu Slavonske udruge studenata

Večernji sati prošle nedjelje donijeli su jednu veliku promjenu na čelu Slavonske udruge studenata. Tomislav Lalić, dosadašnji predsjednik, prepustio je mjesto Slavonki.

Kongresna dvorana SD Cvjetno naselje u Zagrebu ugostila je oko stotinu Slavonki i Slavonaca na Skupštini Slavonske udruge studenata (SUS). Odmah pri početku Skupštine predsjednik Tomislav Lalić dao je izvještaj Skupštini i gostima o odrađenom u proteklom dvogodišnjem mandatu popularnog SUS-a. Istaknuto je kako je Slavonac koji se ponosi timskim radom, uspjehom i veličinom udruge koja je postala jedna od najbrojnijih studentskih udruga u Zagrebu, iako najmlađa. Anegdote koje je Lalić ispričao nasmijale su sve prisutne, a kroz zanimljivu prezentaciju istaknuo je i nekoliko pojedinaca koji su sudjelovali u radu udruge od samih njenih početaka. Govor je bio i oproštaj od funkcije predsjednika, iako će se uvijek pamtiti kao osnivač SUS-a.

U nastavku Skupštine izabrana su tijela udruge, i proceduralno je izmijenjen Statut udruge kako bi se uskladio s novim Zakonom o udrugama koji je nedavno stupio na snagu. Pritom se pristupilo glasovanju za nova tijela udruge.

Za mjesta u predsjedništvu udruge izabrani su: Sven Simov, Tomislav Bosanac, Marko Bagarić, Frano Grabovac, Dino Gelemanović, Mihael Cvjetović, Suzana Huber, Ruža Grbeš, Krešimir Kladarić, Dina Ivanović, Leonardo Tenžera, Hrvoje Vampovac, Mery Mecanović i Martina Ivić. Nova predsjednica udruge je Ruža Grbeš, zamjenik predsjednice Sven Simov a tajnica Marta Stjepanović.

Nova predsjednica Slavonske udruge studenata pritom je održala prigodni govor u kojem je pozvala sve Slavonke i Slavonce na dodatni angažman kako bi Slavonija bila još ponositija i uspješnija, te kako bi se glas Slavonije čuo daleko u pozitivnim pričama diljem Hrvatske i svijeta. Na kraju je nova predsjednica Ruža Grbeš u ime svih članova SUS-a uručila prigodan poklon bivšem predsjedniku Tomislavu Laliću.

Na prigodnom druženju po završetku Skupštine SUS-a gosti i članovi razmijenili su ugodna studentska iskustva u volontiranju za zajednicu, uz domaći domjenak koji su pripremile Slavonke.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close