Sport

Rux iz Gospića srušio rekord i osvojio srebro u Sarajevu!

Ovog vikenda održano je V. Balkansko prvenstvo u powerliftingu i bench pressu po GPC pravilima u Sarajevu. Prvenstvo je do sada okupilo najviše sudionika, a što se tiče kvalitete natjecatelja slobodno se može reći da je i najkvalitetnije. Tome svjedoči niz oborenih svjetskih i europskih rekorda, a skoro svaki natjecatelj je obarao i nacionalne rekorde.

b3Hrvatsku je na ovom natjecanju predstavljao najbolji hrvatski bencher Marijo Rukavina, član PLK Rux iz Gospića. Nastupio je u kategoriji do 100kg. U žestokoj konkurenciji zauzeo je drugo mjesto osvojivši srebrnu medalju. Rux je podigao 200kg čime je srušio hrvatski rekord u ovoj kategoriji po GPC pravilima,star preko 3 godine.  Ujedno, taj potisak je drugi rezultat apsolutno u povijesti natjecanja u Hrvatskoj po GPC pravilima. Ruxov rezultat je za 5kg manji nego u Trogiru, u borbi za zlato pokušao je podići i 205kg, svoj najbolji rezultat, no zbog skidanja kilograma i ulaska u nižu kategoriju, a i zbog viroze, na žalost nije uspio.

Marijo Rukavina i dalje nastavlja s “dvojkama” na benchu, redovno podižući dvostruko veće težine od svoje težine.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: gmax.hr | Foto: Nutrition Hrvatska FB

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close