Turizam

RUTA ŠPILJA Baraćeve špilje kao okosnica turističke priče treće rute u Plitvičkim dolinama

Područje Općine Rakovica čijim turizmom upravlja Turistička zajednica općine Rakovica prošle godine je imalo više od 300 000 noćenja. Broj turista se već godinama povećava, a uz Plitvička jezera razvili su i svoju turističku destinaciju – Plitvičke doline. Plitvičke doline osim brojnih iznajmljivača, nude i tri zanimljive rute. Rutom vode i šume smo prošli u siječnju i veljači, a u ožujku je vrijeme za Rutu špilje.

Najveći broj naselja od svih ruta

Na Ruti špilje u Plitvičkim dolinama nalazi se čak devet naselja. Kroz nju prolaze tri biciklističke staze (više ovdje 31,32 i 38), što je jednako kao i na Ruti vode, ali broj naselja je najveći. Riječ je o Rakovici kao središtu Općine, Rakovičkom Selištu, Oštarskim Stanovima, Broćancu, Brezovcu, Lipovcu, Staroj Kršlji, Lipovači, i konačno – Novoj Kršlji koja je i mjesto sve poznatijih Baraćevih špilja.

Baraćeve špilje kao okosnica

Špilje udaljene tek desetak minuta vožnje od Plitvičkih jezera, nastajale su milijunima godina. Dvorana guano, Dvorana slonovih nogu, Zmajevo ždrijelo i Dvorana izgubljenih duša, samo su neki od detalja s kojima zanimljivi turistički vodiči u Baraćevim špiljama pričaju priču. Obilazak traje oko 40 minuta, a mogu se pogledati već od mjeseca ožujka i to petkom, subotom i nedjeljom. Pogledajte nekoliko fotografija.

Restoranska ponuda i OPG-i

Nakon obilaska Rute špilje, biciklističkim stazama i posjetom Baraćevim špiljama, gastro priču zaokružuje Turistički centar Marko i lokalni OPG Lavanda, obiteljska farma s dugom tradicijom.

Turistička sezona uskoro počinje, uputite se u Plitvičke doline, a više informacija možete pronaći i na društvenim mrežama; Facebooku, Instagramu i Twitteru!

 

 


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor: Sponzorirano | Foto: Baraćeve špilje (Vlado Butina)

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close