Sport

Ruski paraolimpijci neće nastupati u Riju zbog suspenizije

Ruski predsjednik Vladimir Putin poručio je kako je zabrana sudjelovanja ruskim sportašima na predstojećim Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru ‘nemoralna i nehumana’


Međunarodni paraolimpijski odbor (IPC) suspendirao je ruske sportaše zbog sustavnog dopingiranja sportaša.

Profesor Richard McLaren je u svom izvještaju naveo da je rusko ministarstvo sporta organiziralo, aktivno sudjelovalo i pomagalo svojim sportašima prilikom dopingiranja. Kanadski odvjetnik, koji je vodio neovisnu istragu, je napisao kako su uz rusko ministarstvo sporta i njihova antidopinška organizacija, te federalne sigurnosne službe bile uključene u cijeli proces varanja tijekom zimskih olimpijskih i paraolimpijskih igara u Sočiju 2014. godine, ali i tijekom svjetskog atletskog prvenstva u Moskvi godinu dana ranije.

Za razliku od Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) koji je odluku o suspenziji ruskih sportaša prepustio sportskim savezima, IPC nije imao milosti. Čelnici Ruskog paraolimpijskog saveza podnijeli su žalbu Sportskom arbitražnom sudu (CAS) u Lausanni, no žalba je odbijena.

‘Odluka o zabrani nastupa naših paraolimpijaca je izvan granica zakona, morala i humanosti,’ kazao je Putin na svečanom prijemu olimpijaca u Kremlju.

Rusija će organizovati posebno natjecanje za svoje paraolimpijce, a osvajači medalja dobit će iste nagrade koje bi dobili za uspjehe u Rio de Janeiru.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: tportal.hr | Foto: skysports.com

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close