VijestiScena

Ruska “Kalinka” u obradi Semira i Natalije

Semir Sammy Hasić, svjetski prvak u sviranju harmonike i violinistica Natalija Stanisavljević snimili su obradu popularne ruske pjesme ‘Kalinka’.


Aranžman potpisuje Josip Cvitanović, a produkciju pjesme Zrinko Tutić. Ovo je drugi singl Semira i Natalije. Podsjetimo, u travnju prošle godine objavili su instrumental hebrejske narodne pjesme ‘Hava nagila’ koja je na YouTube-u preslušana više od 18.000 puta.

Umjetnik i skladatelj Semir Hasić, rođen u Zenici 1964. godine, jedan je od najboljih harmonikaša na svijetu. Kruna njegove bogate dugogodišnje karijere bila je nagrada Svjetskog prvaka 1994. godine na Svjetskom natjecanju harmonikaša u Italiji. Sviranjem se počeo baviti sa 6 godina kada ga je poučavao dvostruki svjetski prvak u sviranju harmonike, Janez Goveduk. Završio je glazbenu školu i Glazbenu akademiju u Sarajevu. Svirao je na koncertima diljem Europe i SAD-a, za Papu Ivana Pavla II. kao i na koncertima raznih pop i rock glazbenika na kojima je zbog svoje virtuoznosti zaslužio nadimak ‘Mozart Balkana’. Redovito dodijeljuje nagradu ‘Sammy’ glazbenim školama kao nagradu za najbolje mlade harmonikaše. Održava koncerte, sklada i poučava mlade glazbenike, a na njegovom je repertoaru blizu 7000 pjesama.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close