Zdravlje

Rusija otkrila koliko će koštati cjepivo za koronu Sputnik V

PRVE SERIJE ĆE BITI PRILIČNO SKUPE

Svijet je još uvijek skeptičan oko ruskog cjepiva za koronavirus koje je registrirano kao prvo u svijetu, ne samo zbog manjka dokaza, nego i zbog činjenice da ključne faze ispitivanja uopće nisu provedene.


Usprkos sumnjama ostalih zemalja u učinkovitost i sigurnost ruskog cjepiva, Aleksej Repik, predsjednik uprave kompanije R-Fram koja je proizvela cjepivo Sputnik-V već je objavio cijenu cjepiva te da će cijena u početku biti najmanje 10 dolara za dvije doze, prenose Nezavisne novine agenciju TASS.

Prema našim procjenama, cijena za dvije doze iznosit će najmanje 10 dolara, za tržište izvoza”, izjavio je Repik dodajući da će prve serije cjepiva vjerojatno biti skupe, ali da će se cijena smanjiti kada cjepivo dosegne dovoljan obujam industrijske proizvodnje.

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je na sastanku s članovima ruske vlade da je cjepivo sigurno i učinkovito te da je dano i jednoj od njegovih kćeri.

Cjepivo Sputnik V dobilo je odobrenje nakon manje od dva mjeseca testiranja na ljudima, a da bi cjepivo bilo prihvaćeno, mora proći sve faze ispitivanja, posebno treću kliničku fazu koja uključuje velik broj ispitanika, što nije bio slučaj s ruskim cjepivom, uzevši u obzir da Rusija nije ni objavila znanstvene podatke o testiranju.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close