Scena

Rukopis pjesme “American pie” prodan za 1,2 milijuna dolara

Rukopis pjesme “American Pie” Dona McLeana prodan je na aukciji u New Yorku za 1,2 milijuna dolara.


McLean je slavnu pjesmu odlučio ponuditi na aukciji kako bi financijski zbrinuo suprugu i djecu jer, kako kaže: “Vrijeme je, ove ću godine napuniti 70”.

Anonimni kupac na 16 je stranica dobio tekst pjesme, ali i dodatne dvije stranice sa sedmom, izgubljenom kiticom, čije je stihove McLean precrtao jer nisu odgovarali ugođaju pjesme:

And there I stood alone and afraid / I dropped to my knees and there I prayed / And I promised him everything I could give / If only he would make the music live / And he promised it would live once more / But this time one would equal four / And in five years four had come to mourn / And the music was reborn.

Vrijeme je pokazalo, kaže McLean, da je pjesma dalekovidnija više nego što je to mogao pretpostaviti kada ju je 1970. napisao: “Danas je 2015., nema više toliko poezije i zanesenosti, pa se doista čini da smo u posljednjem razdoblju koje opisuje American Pie”.


Tekst: www.muzika.hr

Foto:”Don McLean in 2012” by Egghead06Own work. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close