VijestiZdravlje

RTL doznaje: U Hrvatskoj je najmanje deset novooboljelih?

NOVO ŽARIŠTE

Unutar 24 sata, u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 19 uzoraka briseva, od kojih su 2 pozitivna na koronavirus (COVID-19). Radi se o uvezenim slučajevima, osobama koje su protekli tjedan boravile u BiH, na području Sanskog mosta.


Epidemiološkom obradom ustanovljeni su bliski kontakti koji su testirani, rezultati su negativni te su stavljeni u samoizolaciju. Trenutno je u samoizolaciji 7 osoba.

Molimo sve građane da bez prijeke potrebe ne putuju u države i područja s pogoršanom epidemiološkom situacijom, da se pridržavaju protuepidemijskih mjera kako bi sačuvali svoje zdravlje, te kako prilikom povratka ne bi predstavljali mogući izvor zaraze u mjestima svog stanovanja i rada.

Također, molimo sve građane da se i dalje pridržavaju svih zadanih preporuka u cilju očuvanja povoljne epidemiološke situacije u Istri.

Predlaže se svim gradskim Stožerima civilne zaštite pojačani nadzor primjena donesenih preporuka, a time ćemo sačuvati povoljnu epidemiološku situaciju i dokazati odgovorno ponašanje na području Istre”, poručili su iz županijskog Stožera.

Kako doznaje Index.hr, u Zagrebu su od jučer potvrđena četiri nova slučajeva koronavirusa.

Novo je žarište Institut Hrvoje Požar u Zagrebu u kojem je u utorak test potvrdio da je jedan zaposlenik zaražen.

Novi testovi pokazali su da je zaraženo još osoba koje su s njim bili u kontaktu, a očekuje se još rezultata testova.

Imamo novo žarište u Institutu Hrvoje Požar. Četiri su nova slučaja, svi s Instituta. 16 ljudi je stavljeno u samoizolaciju. Epidemiolozi su sve pokrili, rade i tragaju za svim kontaktima”, rekao je Indexu Vjekoslav Jeleč, pročelnik gradskog ureda za zdravstvo.

A kako RTL neslužbeno doznaje, u Hrvatskoj je najmanje 10 novooboljelih. Inače, Stožer će kao i svakoga dana, u 14 sati izaći s najnovijim informacijama o koronavirusu u Hrvatskoj.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: koronavirus.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close