Zdravlje

RTL DOZNAJE Hrvatska razmatra proglašenje epidemije zbog koronavirusa

Ukoliko dođe do toga, razmatrat će se i zatvaranje škola


Kako Vijesti.hr doznaju iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, razmatra se da se u Hrvatskoj proglasi epidemija, a u koliko do toga dođe tada će se razmatrati i o zatvaranju škola.

U svijetu je zabilježeno 93.000 oboljelih i 3200 umrlih od koronavirusa. U Hrvatskoj je devetero oboljelih. Inače, za proglašavanje epidemije potrebno je 10 slučajeva. Dosad su testirana 254 uzorka i svi su negativni, a za razliku od Italije nema ni smrtnih slučajeva.

Za to vrijeme, talijanska vlada razmatra zatvaranje svih škola i sveučilišta u zemlji. Kako je rekla talijanska ministrica obrazovanja Lucia Azzolina, Italija će kroz nekoliko sati donijeti odluku o zatvaranju škola i sveučilišta, piše Guardian.

Nadalje, Italija razmatra mogućnost da se sve utakmice Serie A igraju pred praznim tribinama zbog epidemije koronavirusa, izjavio je u srijedu talijanski ministar sporta Vincenzo Spadafora.

Idemo prema toj odluci”, kazao je Spadafora.

U zemlji je ukupno zaraženo više od 2500 osoba, a od bolesti je preminulo čak 79 osoba, što je manje samo od Kine i Irana.

Globalna pandemija

Njemački ministar ocijenio je kako je zaraza korona virusom postala ‘globalna pandemija’.

Od epidemije koronavirusa u Kini nastala je svjetska pandemija. Svaki dan ćemo javnost informirati o tome što znamo, ali i o onome što još ne znamo”, rekao je Jens Spahn.

Suočen sa zdravstvenom krizom ministar je potvrdio spremnost vlade da “uspori i ograniči širenje koronavirusa u Njemačkoj i u regijama koje su njime pogođene”.

On je opravdao otkazivanje nekih masovnih događaja, na kojima bi se okupile tisuće ljudi, poput međunarodnog salona turizma, koji se trebao održati u Berlinu od 4. do 8. ožujka.

“Bez sumnje je sigurnost građana važnija od gospodarskog interesa”, kazao je Spahn.

Usporedno s porastom broja zaraženih koronavirusom koji su primljeni u bolnice, njemački ministar je, među ostalim, najavio mogućnost odlaganja nekih operacija koje nisu hitne.

“To će biti cilj idućih dana i tjedana”, dodao je Spahn.

Njemačka je zabranila izvoz medicinskog zaštitnog materijala, posebice zaštitnih maski.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close