Grad ZagrebScena

Romeo i Julija uz glazbu Radioheada u Lisinskom

Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog bit će 20. travnja domaćin neobičnog spoja baleta i glazbe nazvanog “Radio & Juliet“.


Riječ je o baletnom uprizorenju po ideji Shakespearovog najpoznatijeg djela “Romeo i Julija”, uz glazbu benda Radiohead.

Djelo je to svjetski priznatog koreografa Edwarda Cluga, a u ulozi Romea našao se jedan od najpoznatijih baletana svjetske baletne scene, Denis Matvienko.

Od 2005. godine jednosatni balet “Radio & Juliet” postao je hit i obišao svijet kroz rasprodane dvorane od Europe, preko Amerike do Azije.

Poznati rumunjski koreograf sa slovenskom adresom, Edward Clug, napravio je modernu verziju poznate priče u kojoj Julija ne umire. “Radio &Juliet” ne prati doslovno originalnu priču, a postavljen u današnjem svijetu retrospektiva je neispunjene ljubavi i sadrži sve bitne elemente Shakespearovog djela. Radiohead je Clugov omiljeni bend pa je razvio ovu koreografiju uz glazbenu podlogu 11 njihovih pjesama, primarno s albuma “Kid A” i “OK Computer”.


 

Pročitajte više na muzika.20minuta.hr

Foto: Wikimedia CommonsČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close