KulturaIzdvojeno

Romani Damira Karakaša na svjetskim jezicima!

Roman Damira Karakaša “Blue Moon” dobio je francuski prijevod u izdanju nakladnika Belleville Editions, a knjiga tog nagrađivanog hrvatskog književnika “Sjećanje šume” nakon njemačkog, doživjet će i prijevode na talijanski, slovenski i rumunjski jezik.


Pariška izdavačka kuća Belleville Editions objavit će ovih dana roman “Blue Moon” (2014.) Damira Karakaša u prijevodu Chloe Billon, a Karakaš će roman francuskoj publici predstaviti u svibnju, na velikom književnom festivalu Comédie du Livre u Montpellieru, priopćio je Karakašev hrvatski izdavač OceanMore.

Francusko izdanje romana “Blue Moon” tek je jedan u nizu prijevoda Karakaševih knjiga na svjetske jezike, pa je tako izdavačka kuća Folio Verlag, u prijevodu Klausa Detlefa Olofa, objavila roman “Sjećanje šume” (2017.), koji je našao na odličan prijem kod kritike u Njemačkoj.

Tako primjerice književni kritičar Norbert Mappes Niediek u Frankfurter Rundschau piše kako je “gotovo svako poglavlje ovog romana pravi dragulj”, a Roland Zschächner u Junge Weltu piše o “dojmljivom jeziku romana kojim se opisuje život na selu te melakonličnom obračunu bez osude”. O romanu pozitivno piše i ugledna književna kritičarka Tageszeitunga Doris Akrap.

Sjećanje šume” Karakaš će njemačkim čitateljima predstaviti na sajmu knjiga u Leipzigu, a ovaj roman, koji je u Hrvatskoj doživio šest izdanja, uskoro će također objaviti i talijanski izdavač Bottega Errante, u prijevodu Elise Copetti.

Knjiga za nekoliko tjedana izlazi i na slovenskom jeziku, u izdanju ljubljanske Belletrine i u prijevodu Jurija Hudolina, a priprema se i prijevod ovoga romana na rumunjski jezik.

Do sada su Karakaševe knjige prevedene na desetak jezika, a njegova zbirka priča “Eskimi” prvi prijevod je neke hrvatske knjige na arapski jezik.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Privatna zbirka

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close