Scena

Rolling Stones na Kubi: pola milijuna Kubanaca u deliriju

Na dugo iščekivanom koncertu Rolling Stonesa u Havani na Kubi došlo je pola milijuna gledatelja koji su satima čekali u redu kako bi ušli u sportski kompleks Ciudad Deportiva u Havani. Tamo su u petak 26. ožujka Stonesi održali besplatni koncert. “Pozdrav Havana, Dobra večer moji Kubanci”, rekao je Mick Jagger na samom početku, piše BBC.


‘Sada mogu umrijeti’

Koncert britanskih rokera smatra se drugim znakom velike promjene u toj otočkoj državi, gdje je do prije 15 godina komunistička vlada zabranjivala slušanje i sviranje većinu zapadnjačke pop i rock glazbe. Rock’n’roll je tamo osuđivan kao dekadentan i subverzivan element.

“Bilo je zabranjeno. Nismo mogli imati Beatlese ili neke pjevače iz Latinske Amerike. Sada nam je doputeno da slušamo ono što želimo slušati”, rekao je jedan fan za BBC. Obamin posjet i koncert Rolling Stonesa stanovnici prepoznaju kao povjesan i jedinstven događaj.

“Sada mogu umrijeti, ovo mi je cijeli život bila posljednja želja, da vidim Rolling Stonese” rekao je Joaquin Ortiz 62-godišnji noćni čuvar. “Vrijeme mijenja sve, jako nam je drago što smo ovdje. Bilo bi veliko iznenađenje, da se ovo dogodilo prije 10 godina” rekao je Jagger.

Pročitajte cijeli članak na telegram

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: rollingstones

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close