Sport

Roland Garros ove godine povećao nagradni fond

Rekordnih 28 milijuna eura iznosit će nagradni fond ovogodišnjeg Roland Garrosa, što je povećanje za tri milijuna eura u odnosu na prošlogodišnje izdanje najvećeg teniskog turnira na zemljanoj podlozi.


No, iako se iz perspektive prosječnog čovjeka radi o pravom bogatstvu, u usporedbi s ostala tri Grand Slam turnira, onaj u francuskoj prijestolnici još je uvijek na začelju financijske utrke za prestižem.

Preračunato u američke dolare tenisači i tenisačice će u Parizu razdijeliti oko 30 milijuna. U Melbourneu, na ovogodišnjem izdanju Australian Opena, nagradni je fond bio 32,8 milijuna dolara. Na prošlogodišnjem US Openu podijeljeno je 38,3 milijuna, a najšire ruke su bili čelnici All England Cluba u Wimbledonu koji su na ime nagrada u 2014. isplatili čak 42 milijuna.

Najviše koristi od ovogodišnjeg povećanja nagradnog fonda trebali bi imati tenisači i tenisačice koji će nastup na Roland Garrosu završiti prije četvrtfinala, jer su iznosi nagrada za drugo, treće i četvrto kolo povećani za oko 20 posto.

“Ovo značajno povećanje nagradnog fonda dio je našeg četverogodišnjeg razvojnog plana za razdoblje od 2013. do 2016. Njime će se, uglavnom, okoristiti tenisačice i tenisači koji će izgubiti u prvom tjednu Roland Garrosa”, izjavio je u utorak direktor turnira Gilbert Ysern.

Pobjednik i pobjednica Roland Garrosa u pojedinačnim konkurencijama zaradit će 1,8 milijuna eura, što je 150.000 eura više u odnosu na prošlu godinu, kad su slavili Marija Šarapova u ženskoj i Rafael Nadal u muškoj konkurenciji.


 

Tekst: gol.dnevnik

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close