Scena

Rock nije kultura?! – Službeni protest udruge Promo

Rock nije kultura?! – U ponedjeljak 23. ožujka s početkom u 11 sati u zagrebačkoj Tvornici kulture udruga Promo održat će obraćanja javnosti gdje će se uložiti službeni protest na nedavno objavljene skandalozne rezultate dodjele i dosadašnju praksu dodjeljivanja javnih sredstava za glazbene programe od strane Ureda za kulturu grada Zagreba i Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Udruga Promo okuplja organizatore koncerata kvalitetne suvremene autorske glazbe u Hrvatskoj, a ispred ove inicijative udruge stoje i sljedeći koncertni organizatori i glazbeni klubovi: INmusic festival, Vintage Industrial Bar, Tvornica kulture, Klub.Zagreb, Močvara, Žedno uho, Pozitivan ritam, Klub Palach, Distune Promotion, Seasplash festival, Multikultura, Dimensions festival, Terraneo Festival.

Udruga ovim putem želi skrenuti pozornost na činjenicu da 80% građana grada Zagreba i Republike Hrvatske kao svoju javnu kulturnu potrebu u glazbi navodi upravo koncerte kvalitetne suvremene autorske glazbe (koja se u širem smislu naziva rock glazbom uz sve moderne izvedenice).

Unatoč toj činjenici, Vijeća za glazbu pri Ministarstvu kulture i Gradu Zagrebu programe i koncerte kvalitetne suvremene autorske glazbe u potpunosti isključuju iz sustava javnog financiranja, a sam pojam glazbe netočno i diskriminatorno ograničavaju na klasiku i jazz.

Iz navedenog razloga, predstavnici udruge Promo, obratit će se predstavnicima medija i javnosti protestom pod nazivom “Rock nije kultura?!“.

Tekst: muzika.hr

Foto: soundreport

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close