Scena

Rock mjuzikl na ljetnoj pozornici na Bundeku

Antigona-Prockletstvo Roda rock mjuzikl koji već uspješno igra svoju treću sezonu 9. srpnja dolazi na ljetnu pozornicu jezera Bundek. Klasično djelo spojeno sa pravom istinskom rock svirkom u kojemu sviraju članovi naših najpoznatijih rock bendova u prekrasnom ambijentu ljetne pozornice na jezeru Bundek zasigurno će i ovoga puta oduševiti svoje sugrađane od kojih su neki i više puta išli pogledati predstavu. Ono što ovaj rock mjuzikl odlikuje je upravo hitičnost, a i žestina glazbenih dionica koje su vješto umotane u klasično literarno djelo, kao i odlične vokalne interpretacije kojih se ne bi posramili ni vodeći svjetski mjuzikli.


Antigona-Prockletstvo Roda, jedan je od prvih hrvatskih rock-mjuzikala, koji je nastao u produkciji glazbeno-scenskog ansambla Medley Teatar. Klasično djelo Antigona ovaj glazbeni tim prebacio je u odličan rock spektakl. Najčešće grčki tekstovi na kazališnim daskama ne oduševljavaju publiku, jer su tekstovi teško razumljivi i ukoliko niste dobro potkovani radnjom knjige teško da ćete shvatiti predstavu.

Antigona-Prockletstvo Roda posve je nešto drugo. Ona približava književno djelo gledateljima jer je kreirana od pjesmama koje publici lako ulaze u uho i neke od njih bi se slobodno mogle plasirati kao izdvojeni hitovi. Do danas su ga pogledale tisuće gledatelja, najvećim dijelom srednjoškolaca koji to klasično djelo moraju čitati za lektiru, a mnogi od njih priznali su da ih je upravo predstava ponukala da djelo i pročitaju. Predstavu je pohodilo i puno glazbenih zvijezda koji su bili oduševljeni izvedbom benda i vokala, a neki su izjavili da se predstava zbog odličnih glazbenih dionica treba pogledati i više puta. Ulaz je slobodan.


Tekst: 24sata hr

Slika: wikimedia commons

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close