LifestyleTech

RIP VHS: Ugašena proizvodnja videorekordera

Već je zaustavio njihovu proizvodnju unazad nekog vremena ali je nastavio opskrbljivati »ovisnike« preostalim količinama


Japanska tvrtka Funai Electric, posljednji proizvođač videorekordera u svijetu, objavila je da će do kraja srpnja prestati proizvoditi te aparate popularne u sedamdesetima i osamdesetima prije nego ih je zasjenila pojava DVD-a i ostalih digitalnih tehnologija.

»Jedini smo još koji sastavljamo videorekordere nakon povlačenja Panasonica 2012.«, kazao je glasnogovornik tvrtke.

No, svjetska prodaja pala je na 750.000 prošle godine, usporedivo s 15 milijuna komada početkom 2000. U zadnje vrijeme japanska tvrtka prodavala je te aparate najviše u SAD-u, posebno pod markom Sanyo.

»Jedan od naših dobavljača ocijenio je teškim nastavak proizvodnje jednog sastavnog dijela za tako malu količinu, što nas je nagnalo da donesemo takvu odluku«, objasnio je Funai Electric čija se tvornica nalazi u Kini.

Pročitajte više ma poslovni.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: rgbstock

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close