VIDEO: Rimčev Concept One odmjerio snage s Bugattijem!

Tena Brnad

Automobilski dvoboj kojeg smo čekali godinama konačno se dogodio. Najbrži električni automobil na svijetu, Rimac Concept One okušao se u utrci ubrzanja s još uvijek službeno najbržim cestovnim automobilom na svijetu Bugatti Veyronom.


Iako ima 1200 KS i može pojuriti 431 km/h Veyron nije imao nikakvog izgleda u utrci s hrvatskim električnim automobilom. Concept One je mnogo bolje startao i uvjerljivu prednost držao sve do kraja okršaja koji se dogodio na zrakoplovnoj pisti u Velikoj Gorici.

Za volanom Concept Onea bio je test vozač Rimca Miroslav Zrnčević, dok je Veyron vozio vojvoda od Pembrokea osnivač velikog Wilton Classic & Supercar okupljanja najskupljih egzotičnih automobila. Vozači su nakon utrke komentirali da su uvjeti bili vrlo loši, temperatura -5 stupnjeva pa su imali problema s kretanjem.

S takvim se uvjetima mnogo bolje nosio Rimac Concept one konji prema tvorničkim podacima ima 1088 KS te postiže maksimalnih 355 km/h. Rimac Concept One već je pobijedio neke od najbržih superautomobila današnjice primjerice Ferrari La Ferrari i Porsche 918 Spyder.

Pogledajte spektakularan video kanjona rijeke Like!


Izvor: 24sata.hr | Foto: wikimedia commons

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u