Rimac i Apple u radu na zajedničkom autu?

LIKACLUB

Američki portal Jalopnik oduševio se kompanijom Mate Rimca i električnim automobilima koji se proizvode u Svetoj Nedelji kod Samobora. U velikoj reportaži Amerikanci navode kako pokretanje automobilskog startupa u nekad komunističkoj Hrvatskoj nikako nije bio lagan zadatak. Dodaju i da Rimac nije imao nikakvu potporu vlade kao ni lokalnog stanovništva.


Jalopnik svoje čitatelje upućuje u činjenicu da je Rimac nedavno na sajmu automobila u Ženevi predstavio publici novi proizvodni model električnog automobila Concept_S.

Ono što je najbitnije su i glasine koje, kako navode, kruže, a govore o mogućoj suradnji Rimac Automobila i Applea . Hoće li to biti suradnja na nedavno najavljenom samovozećem automobilu ili na nekom drugom projektu zasad nije poznato, a sam Rimac nije želio komentirati ova nagađanja.

Iz tvrtke Rimac automobili nisu htjeli demantirati, ali ni potvrditi ove glasine, već su dodali kako rade s nizom tvrtki iz automobilske i drugih industrija, a naravno radi se o ugovorima koji su tajni.

– Stvarajući radna mjesta, unaprjeđujući tehnologiju i čineći aute bržima i efikasnijima, Rimac bi mogao promijeniti način prijevoza na bolje – pišu Amerikanci.


Izvor: 24sata | Foto: bug

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u