AutomotoVijestiTech

Rimac i Apple u radu na zajedničkom autu?

Američki portal Jalopnik oduševio se kompanijom Mate Rimca i električnim automobilima koji se proizvode u Svetoj Nedelji kod Samobora. U velikoj reportaži Amerikanci navode kako pokretanje automobilskog startupa u nekad komunističkoj Hrvatskoj nikako nije bio lagan zadatak. Dodaju i da Rimac nije imao nikakvu potporu vlade kao ni lokalnog stanovništva.


Jalopnik svoje čitatelje upućuje u činjenicu da je Rimac nedavno na sajmu automobila u Ženevi predstavio publici novi proizvodni model električnog automobila Concept_S.

Ono što je najbitnije su i glasine koje, kako navode, kruže, a govore o mogućoj suradnji Rimac Automobila i Applea . Hoće li to biti suradnja na nedavno najavljenom samovozećem automobilu ili na nekom drugom projektu zasad nije poznato, a sam Rimac nije želio komentirati ova nagađanja.

Iz tvrtke Rimac automobili nisu htjeli demantirati, ali ni potvrditi ove glasine, već su dodali kako rade s nizom tvrtki iz automobilske i drugih industrija, a naravno radi se o ugovorima koji su tajni.

– Stvarajući radna mjesta, unaprjeđujući tehnologiju i čineći aute bržima i efikasnijima, Rimac bi mogao promijeniti način prijevoza na bolje – pišu Amerikanci.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: 24sata | Foto: bug

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close