Lifestyle

Riješena vječna dvojba : na koju stranu okrenuti wc papir

Trebalo je proći više od jednog stoljeća kako bismo došli do rješenja najčešće dileme u kupaonici, kako se zapravo koristi toaletni papir. Prema patentu njujorškog biznismena Setha Wheelera iz 1891. godine, kraj role papira trebao bi biti s vanjske strane, odnosno ići iznad držača role papira.


Do ovog otkrića doveo je pisac Owen Wiliams, koji je na Twitteru objavio fotografiju Wheelerova patenta.

Wheeler je osnivač tvrtke za proizvodnju papira za zamatanje iz Albanyja, a upravo je on osmislio otkidanje manjih kvadrata toaletnog papira. Njegova je kompanija patentirala ideju perforiranog papira za zamatanje, današnjeg toaletnog papira, 1871. godine.

“Moj izum se sastoji od role papira s perforacijama na liniji podjele između kvadrata, pa se oni lako otkidaju. Takva rola papira je nova pojava u proizvodnji”, napisao je Wheeler 1871. u svom patentu.

10578461_10153130501024076_184505091_n


 

Tekst: Index
Foto: Twitter

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close