GlazbaIzdvojeno

RIJEKA ŽIVOTA Poslušajte novu autorsku pjesmu Gospićana Josipa Ćulumovića!

KANTAUTOR DUHOVNE GLAZBE

“Rijeka života” naziv je nove autorske pjesme kantautora duhovne glazbe Josipa Ćulumovića.


Ovaj Ličanin sa zagrebačkom adresom rođen je u Gospiću i do studija je živio u Perušiću. Kao učitelj razredne nastave djeluje u osnovnoj školi Ivan Goran Kovačić na zagrebačkoj Šalati gdje poučava djecu od 1. do 4. razreda. Glazbom se bavi cijeli svoj život, a kantautorske pjesme je krenuo pisati prije nekoliko godina, na poticaj pokojnog svećenika prof. Tomislava Ivančića. Posljednjih nekoliko godina aktivno sudjeluje na festivalima duhovne glazbe te duhovnu glazbu smatra modernim oblikom evangelizacije.

Pjesme koje je do sada stvorio su većinom egzistencijalne tematike, protkane njegovim vlastitim iskustvom susreta sa živim Bogom. Nastale su sa željom da njegovo vlastito iskustvo Božje ljubavi bude i drugim ljudima poticaj za potragom višeg smisla od negativnih pojavnosti suvremenog života. Tako je i pjesma “Rijeka života” posvećena stradalima u potresu, oboljelima od korona virusa te svim ljudima dobre volje koji pomažu nositi terete najpotrebitijima:

“Kada sam napisao cijelu pjesmu, čuo sam u srcu glas koji mi govori da će ova pjesma biti mnogima utjeha i da će donositi mir u srca onih koji su izgubili mir. Tada mi to još nije bilo jasno jer je to bilo mirno vrijeme bez ovakvih dramatičnih pojava kao danas. Nakon onog teškog potresa u Sisku, Petrinji, Glini i ostalim mjestima shvatio sam da je onaj glas u srcu bio autentičan te da se ispunja refren pjesme u prekrasnoj empatiji Hrvatskog, ali drugih naroda koji su nam nesebično pritekli u pomoć”, rekao je Josip u razgovoru za generacija.hr.

Josip je autor teksta i glazbe pjesme, dok je aranžman nastao u suradnji s Josipom Šukerom. Pjesmu prati videospot za koji je zaslužna Rebeka Čuljak, a u izradi spota je animacijom sudjelovao Rene Ipša.

Poslušajte Rijeku života!

 


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Facebook, / Josip Ćulumović

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close