VijestiLifestyleScena

RIJEKA Koncert legendi irskog folka – “The Dublin Legends”

Rijeka je domaćin na turneji “The Dublin Legends”, 10. rujna održati će koncert u HNK Ivan pl. Zajca.

2012. The Dublinersi su proslavili 50. godišnjicu postojanja koja je obilježila nagrada za životno djelo BBC Radio 2 iz emisije “Folk Awards” te rasprodana turneja diljem UK. Međutim sve je to nažalost zasjenila iznenadna smrt njihova osnivača ”Banjo” Barneya McKaKenna. Poslije dugog razmišljanja nakon 48 godina turneja, Jonh Sheahan, zaključio je da je to za njega kraj putovanjima, a njegovim izlaskom iz benda Dublinersi se službeno gase; međutim istodobno se rađa The Dublin Legends.

Sean & Eamon bili su 30-ak godina članovi svjetski poznatih The Dublinersa, a na zadnjoj turneji pridružuje im se i Gerry O’Connor , koji je svojevrsno bio član poznatog irskog folk rock benda Four Man & A Dog.

U svojoj bogatoj karijeri Gerry je svirao sa svima sa te scene, od Sharon Shannon do Shanea McGowena te je također surađivao sa gitarskom legendom blues rocka Joeom Bonamassaom na zajedničkim turnejama. Paul Watchorn, posljednji iz postojećeg sastava, jedan je od 5 najboljih irskih banjo svirača te je godinama svirao na turnejama sa Warifield’s Sons of Erinima.

The Dublin Legends nastavljaju put koji su u Dublinu ucrtali još davne 1962. godine Ronnie Drew, Luke Kelly, Cirian Bourke, Barney McKenna i John Sheahan; ”The Lads”, kako su ih od milja zvali, raduju se ponovnom druženju sa starim prijateljima i štovateljima diljem svijeta i nastavljaju nas veseliti svirajući poznate klasike i balade poput ”Whiskey In The Jara”, ”Dirty Old Towna”, ”The Wild Rovera”, ”Seven Drunken Nightsa”, ”The Rare Auld Timesa”, ”Finnegan’s Wakea”, ”Molly Malone”, ”The Montoa”, ”Hand Me Down Me Biblea”, ”The Irish Rovera”, ”Black Velvet Banda” i mnoge druge.

Prodaja ulaznica kreće u srijedu, 30. srpnja.

Tekst: teklić.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Back to top button
Close