Primorsko-goranska županijaTurizam

Rijeka je među TOP 10 destinacija 2020. u Europi!

Rijeka je, temeljem glasova putnika iz 179 zemalja svijeta, izabrana među deset najboljih destinacija koje svakako treba posjetiti ove godine. Izborom koje provodi European Best Destinations, europska organizacija sa sjedištem u Bruxellesu, Rijeka je uvrštena na listu 10 najboljih europskih destinacija u 2020. godini, piše hrturizam.hr.


Od 15. siječnja do 5. veljače 2020. milijuni putnika i turista iz cijelog svijeta glasali su za svoje omiljene destinacije, a  Rijeka se za titulu najbolje europske destinacije 2020. godine natjecala s velikim turističkim destinacijama poput Pariza, Berlina, Madrida, Rima i Praga te se pozicionirala na visoko osmo mjesto.

Ovaj izvrstan visoki plasman Rijeke rezultat je cjelogodišnjeg kontinuiranog rada cijele destinacije i dokaz sve boljeg pozicioniranja Rijeke na svjetskoj turističkoj karti, a u prilog tome ide i činjenica da je 77% glasova iz inozemstva, a 23% iz Hrvatske.

Glasači su prepoznali Rijeku kao destinaciju s vrlo snažnim identitetom i multikulturalnošću, koja u potpunosti opravdava slogan Europske prijestolnice kulture – Luka različitosti u kojoj će svaki posjetitelj naći nešto za sebe.

Brojne manifestacije koje se održavaju tijekom cijele godine pretvorile su Rijeku u jednu od najboljih europskih city break destinacija, a dokaz tome je i ovaj sjajan rezultat.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: hrturizam.hr | Foto: Pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close