Primorsko-goranska županijaTurizam

Rijeka je među TOP 10 destinacija 2020. u Europi!

Rijeka je, temeljem glasova putnika iz 179 zemalja svijeta, izabrana među deset najboljih destinacija koje svakako treba posjetiti ove godine. Izborom koje provodi European Best Destinations, europska organizacija sa sjedištem u Bruxellesu, Rijeka je uvrštena na listu 10 najboljih europskih destinacija u 2020. godini, piše hrturizam.hr.


Od 15. siječnja do 5. veljače 2020. milijuni putnika i turista iz cijelog svijeta glasali su za svoje omiljene destinacije, a  Rijeka se za titulu najbolje europske destinacije 2020. godine natjecala s velikim turističkim destinacijama poput Pariza, Berlina, Madrida, Rima i Praga te se pozicionirala na visoko osmo mjesto.

Ovaj izvrstan visoki plasman Rijeke rezultat je cjelogodišnjeg kontinuiranog rada cijele destinacije i dokaz sve boljeg pozicioniranja Rijeke na svjetskoj turističkoj karti, a u prilog tome ide i činjenica da je 77% glasova iz inozemstva, a 23% iz Hrvatske.

Glasači su prepoznali Rijeku kao destinaciju s vrlo snažnim identitetom i multikulturalnošću, koja u potpunosti opravdava slogan Europske prijestolnice kulture – Luka različitosti u kojoj će svaki posjetitelj naći nešto za sebe.

Brojne manifestacije koje se održavaju tijekom cijele godine pretvorile su Rijeku u jednu od najboljih europskih city break destinacija, a dokaz tome je i ovaj sjajan rezultat.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: hrturizam.hr | Foto: Pixabay

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close