VijestiSport

U Rijeci 23. velika Utrka Djedova Božićnjaka – prijave su u tijeku!

U Rijeci će se u subotu, 23. prosinca, dan prije Badnjaka, održati velika Utrka Djedova Božićnjaka, koja vodi kroz Riječki tunel i donosi niz iznenađenja za sve generacije!


Tako će oni najbrži, moći dobiti i besplatno odijelo Djeda Božićnjaka, jer su ovogodišnji organizatori, Grad Rijeka, Turistička zajednica Grada Rijeka i agencija Organizatori bez granica već osigurali 300 besplatnih kostima za natjecatelje. Svi koji se žele pridružiti utrci, dakako, mogu doći i u svojim kostimima, ili pak odjenuti prigodne božićne kape, jer obavezni dress-code za sve natjecatelje je božićnog stila, te je potrebno bar odjenuti kapicu Djeda Božićnjaka.

Iščekivana Utrka Djedova Božićnjaka započet će točno u podno, a ona je sastavni je dio ovogodišnje manifestacije Adventa u Rijeci. Osnovni cilj Utrke je, po uzoru na sve sliče utrke koje se tradicionalno održavaju u metropolama širom Europe i svijeta, promoviranje zdravog načina života, važnosti pješačenja i trčanja. U ovoj utrci mogu sudjelovati sve generacije i, kako naglašavaju organizatori, nije uopće bitno tko će prvi doći na cilj. Važno je sudjelovati, pronijeti božićni duh zajedništva i proći zadanu rutu od cca. 1,5 km, koliko je duga ruta. Uz profesionalne trkače, u utrku se mogu uključiti i svi oni koji se bave nekim oblikom rekreacije, pješačenjem, brzim hodanjem i sl.

Do sada je prije riječke utrke, Utrka Djedova Božićnjaka održana tri puta – s prvom utrkom 2014. u Zagrebu, te sljedeće dvije u Zadru.

Prijave za utrku se zaprimaju do 20.12., a isto tako i rezervacije najbržih građana za 300 odijela – na e mail: [email protected]! Odijela se inače oblače na postojeću odjeću, naglašavaju organizatori. Građani se za utrku mogu prijaviti i online, putem sljedećeg linka: https://idizasrcem.wixsite.com/utrka

Prijavljene ekipe i pojedinci, moći će preuzeti odijela pored glavne adventske pozornice na Korzu, na dan utrke, 23. prosinca, od 10.00 do 11.30 sati kada će započeti i prigodni program zagrijavanja za samu utrku.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close