Zdravlje

Ribani parmezan: Piljevina umjesto sira

Kad ovo pročitate možda ćete promisliti treba li vam parmezan naomiljenim špagetama, rižotu… Novo izvješće kaže da je ono za što su kupci mislili da je stopostotni sir parmezan, ustvari celuloza dobivena od drva. Da stvar bude još gora, pojedine vrste ribanog parmezana uopće ne sadrže sir.


Američka FDA je krivično prijavila kompanije u čijim proizvodima je utvrđen preveliki postotak celuloze, zbog obmane kupaca i dovođenja njihovog zdravlja u opasnost.

Konzumenti vjeruju da kupuju ribani parmezan a radi se o mješavini koja sadrži previše celuloze. Celuloza je načinjena od pulpe drva i spriječava grudanje sira. I puno je jeftinija od parmezana. Pojedini proizvođači u mješavinu dodaju jeftinije vrste sira umjesto da koriste sir romano kako bi trebalo.


Tekst: telegram.hr

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close