PolitikaIzdvojeno

Rezultati predizborne ankete Lika Cluba: Tri liste imaju siguran prolaz, HDZ je prvi izbor čitatelja

PARLAMENTARNI IZBORI

Pitali smo vas kome ćete dati glas na parlamentarnim izborima, evo kako ste odgovorili.


Portal Lika Club proveo je anketu za parlamentarne izbore koji se održavaju 5. srpnja 2020. godine. Anketa se odnosila na područje IX. izborne jedinice koja obuhvaća Ličko-senjsku, Zadarsku, Šibensko-kninsku i sjeverni dio Splitsko-dalmatinske županije.

U anketi je sudjelovalo 909 čitatelja, zaključno sa 29. lipnja u ponoć. Rezultati su pokazali sljedeće:

Tri liste imaju siguran prolaz

Od čak 17 lista u devetoj izbornoj jedinici, koliko ih se kandidiralo za saborske mandate u parlamentu Republike Hrvatske, po našoj anketi tri liste imaju siguran prolaz.To su Hrvatska demokratska zajednica, Socijaldemokratska partija i Domovinski pokret Miroslava Škore

Pritom će najveći broj glasova odnijeti HDZ, ukupno 27,5 % glasova. Na drugom mjestu se nalazi njihov najveći konkurent na desnici Domovinski pokret koji je osvojio 17,6 posto glasova, a slijedi Restart koalicija s 12,1 posto glasova

Na 4. mjestu i s ozbiljnijim šansama za prolaz nalazi se koalicija Hrvatska stranka prava – Neovisni za Hrvatsku -Generacija obnove s 10,67 % glasova, a slijede MOST (6,38 posto glasova) i Bandić Milan 365 (5,17 posto glasova).

Trenutno najmanje, ali moguće šanse imaju platforma MOŽEMO (4,95 posto glasova) i koalicija Stranke s imenom i prezimenom, Fokus i Pametno (4,62 posto glasova).

Koalicija “Dosta pljačke” bilježi 3,63 posto glasova, a slijede Autohtona hrvatska stranka prava s 2,97 posto glasova i Hrvatska građanska stranka Željka Keruma s 1,87 posto glasova.

Najmanje glasova su osvojili HNS (0,88 posto), Demokrati/Hrvatski laburisti (0,66 posto), Narodna stranka/Reformisti (0,33 posto), blok “Umirovljenici zajedno” (0,33 posto), Stranka hrvatskog zajedništva (0,22 posto) i stranka Hrvatski vidik (0,11 posto).

Zaključno, anketa je provedena online s čitateljima Lika Cluba, oglašavali smo ju putem Facebooka na županije koje ulaze u devetu izbornu jedinicu u proteklih 7 dana, međutim i uz to procjenjujemo da se stvarni rezultat može razlikovati +/- 5%.

Hvala svima koji su sudjelovali u našoj anketi. Izađite na izbore 5. srpnja !

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close