ZnanostEuropaIzdvojeno

Rewilding Velebit: Nova skupina goveda iz Taurus projekta puštena na Ličkom polju

OČUVANJE DIVLJINE NA VELEBITU

Nova skupina goveda iz Taurus projekta puštena je u petak ujutro na Ličkom polju, priopćeno je u srijedu na službenoj Facebook stranici projekta Rewilding Velebit.


Osnovni cilj Rewilding Velebit tima je očuvanje divljine na Velebitu te pružanje novih mogućnosti za zapošljavanje i poslovanje lokalnog stanovništva. Od preko 20 različitih nominiranih područja iz cijele Europe Velebit je izabran u prvih pet oglednih područja za novi pristup obnove divljine.

Životinje se nalaze na Ličkom polju gdje imaju važnu ulogu održavanja zapuštenih pašnjačkih površina. Taurus goveda uzgajani su kroz Taurus program i imat će presudnu ulogu da kroz ispašu obnove zarasle i zapuštene pašnjake, te tako stvore pogodno stanište za ostale životinjske i biljne vrste.

 

https://www.facebook.com/RewildingVelebit/posts/3457880590972203

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Rewilding Velebit / Facebook

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close