VijestiZdravlje

Revolucionarna metoda koja umanjuje posljedice moždanog udara

U klinici za radiologiju i neuroradiologiju Sveučilišne klinike savezne njemačke pokrajine Schleswig-Holstein razvijen je takozvani stent retriever, a njime se lako i bez težih posljedica uklanja tromb iz mozga


Profesor sa spomenute klinike Olaf Jansen razvio je metodu koja na minimum svodi posljedice moždanog udara i omogućuje pacijentima brži i uspješniji oporavak. Primjenjuje se od 2009. godine, a rezultati tri studije o moždanom udaru potvrđuju odlične rezultate.

Stent retriever je crijevo dužine oko 150 centimetara i debljine oko milimetar. Liječnik ubacuje posebni kateter kroz žile sve do začepljenja, gdje on poprima oblik mreže. Ugrušak se hvata u mrežu i može se lako izvući iz žile, nakon čega krv ponovo normalno protječe.

Više na tportal.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close