Automoto

Revolucija: Mazda osmislila motor kojem ne trebaju svjećice?

Ozbiljna revolucija stiže nam iz Japana. Mazda Motor korporacija postala je prvi proizvođač automobila na svijetu koji komercijalizira revolucionarno inženjersko rješenje u svojim benzinskim motorima.


Naime, Mazda od 2019. pa nadalje benzince planira prodavati isključivo s novim SKYACTIV-X motorima, odnosno s revolucionarnom tehnologijom kompresijskog paljenja, koje isključuje upotrebu svjećica i povećava efikasnost za 30 posto u usporedbi s konvencionalnim benzinskim motorom, prenosi Auto start.

Predsjednik uprave Mazde Masamichi Kogai otkrio je da će novi benzinski motor komercijalnu upotrebu doživjeti već 2019. godine. Naziva je SKYACTIV-X, a navodi se kako će u usporedbi sa SKYACTIV-G motorima biti učinkovitiji do 30 posto. Piše 24sata.hr

Više na 24sata.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close