Turizam

FOTO: Renesansni festival u Koprivnici oduševio po deveti put

Renesansni festival u Koprivnici održava se već devetu godinu za redom i svake godine sve je posjećenija destinacija. Spoj srednjovjekovnih povijesnih fakata i originalnosti grada Koprivnice, povijesnim vrijednostima koje se manifestiraju kroz brojne viteške, glazbene i obrtničke skupine iz gotovo 10 europskih zemalja glavna su obilježja ovog festivala.


Kroz četiri dana, koliko traje ova manifestacija, posjetitelji se vraćaju u davninu kada je Koprivnica postala slobodni kraljevski grad, a sve je rekonstruirano na ostatcima renesansnih bedema gdje se odvija cjelokupni program. Na samome ulazu dočekat će vas brojni zanatlije, trgovci, vitezovi, skitnice, dame, dvorjani, glazbenici, zabavljači, ali najveću pažnju ipak će privući kralj i kraljica u pratnji svoje kćeri za koju se vode brojne viteške borbe.

Festival se može pohvaliti brojnim gastronomskim delicijama specifičnim za to razdoblje, a sve u kombinaciji s koprivničkim specijalitetima u kojima većinom prevladava kopriva kao neizostavan dio svakog jela koja se poslužuju isključivo u drvenim posudama, jede se samo s drvenim priborom jer je plastika strogo zabranjena a piće se poslužuje samo u drvenim i lončarskim čašama.

Osim bogate gastro ponude, za svakoga se pronađe ponešto zanimljivo pa tako jači spol može uživati u ručno izrađeniom oružju specifičnom za to razdoblje, dok će pak dame za sebe  pronaći brojne ukrase za kosu ili pak parfeme od koprive.

Više od 1000 kostimiranih izvođača iz Hrvatske i mnogih europskih zemalja poput Slovačke, Poljske, Češke, Njemačke, Italije, nikoga ne mogu ostaviti ravnodušnim. Renesansni festival iako ne broji puno godina iza sebe, postao je najkompleksniji i najposjećeniji festival takvog tipa u ovom dijelu Europe.

Tekst: Đurđica Banić

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Đurđica Banić

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close