Sport

Rekordna rijeka trkača potekla riječkim Korzom

Završnica ovogodišnjeg Festivala sporta i rekreacije okupila je oko 16 400 sudionika na čak 7 utrka. Pored građana Rijeke, rekreativaca i profesionalnih sportaša, našlo se tu gostiju iz drugih dijelova Hrvatske, Slovenije, BiH, Italije, Mađarske, Njemačke, Kenije, SAD-a, Poljske, Švicarske i Slovačke.


Utrka građana

Najmasovnija je i ove godine bila utrka građana, koja je okupila oko 8500 trkača svih generacija. Start je označio riječki gradonačelnik Vojko obersnel, izražavajući zadovoljstvo okupljanjem tolikog broja ljubitelja rekreacije u samom centru grada. Korzo preplavljen službenim Homo si teć majicama posebno je lijep prizor kada znamo da 5kn od svake majice ide za program “Moje mjesto pod suncem” namijenjen djeci iz egzistencijalno ugroženih obitelji.

2. Riječki maraton

2. Riječki maraton, s trasom od Rijeke do Opatije i natrag, iznjedrio je kao najbolje trkačice Bojanu Bjeljac (AK Dinamo Zrinjevac) s rezultatom 2:50:24, Mariju vrajić (AK Maksimir) s rezultatom 3:00:44 i Mirelu Turk (TK Marathon95) s rezultatom 3:10:51, dok su u muškoj kategoriji slavili Tamas Nagy iz mađarskog Benedek Teama s rezultatom 2:38:10, na drugom mjestu Robert Radojković (AK Maksimir) s rezultatom 2:40:05 i kao treći Matija Grabovečki (AK Rudolf Perešin) s rezultatom 2:40:27.

Drugo izdanje Riječkog maratona ujedno je bilo i Pojedinačno prvenstvo Hrvatske: Bjeljac, Vrajić i Turk najbolje su hrvatske trkačice, a Radojkoviću i Grabovečkom se kao trećeplasirani na postolju pridružio Zoran Žilić, član AK Kvarner s rezultatom 2:44:05.

16. Riječkim polumaraton

16. Riječkim polumaratonom dominirala je ponovo kenijska atletika: u ženskoj kategoriji prva je došla Ruth Chemisto Matebo (Benedek Team) s rezultatom 1:16:29, slijedi je klupska kolegica (i dvostruka pobjednica riječkog polumaratona) Gladys Jepkurui Biwott s rezultatom 1:20:16, te kao treća Tanja Samardžić (AK Moslavina u pokretu) s rezultatom 1:27:54, dok su u muškoj kategoriji najbrži bili ovdašnjoj publici već poznati članovi Benedek Teama Moses Kipruto Kibire s rezultatom 1:08:26 i Wycliffe Kipkorir Biwot s rezultatom 1:09:29, dok se na trećem mjestu smjestio Timotej Bečan iz slovenskog KGT Papež s rezultatom 1:13:47.

Štafeta

U štafeti su se kao najbolji iskazali članovi AK Dinamo Zrinjevac Silvije Tomac, Tomislav Novosel i Dominik Babić s rezultatom 1:13:08, slijedili su ih Marino Jukić, Luka Vukelić i Dominik Babić s rezultatom 1:22:15, te kao treći članovi “caffe guitar” Petko Drakulić, Tomislav Senčić i David Marot s rezultatom 1:22:33.

Desetka

Desetka, nova utrka uvedena ove godine, privukla je odmah izniman broj trkača, među kojima su najbrže bile Kinga Lauf iz mađarskog kluba MAC (0:40:08), te članice AK Kvarner Paula Tepuš (0:41:31) i Ljubica Bezjak (0:41:37), dok su u muškoj kategoriji postolje zauzeli Ivan Dračar iz AK Kvarner (0:35:14), Vladimir Bezjak iz BBK Senj (0:41:36) i Marco Franjul iz VK Istra Pula (0:42:48).

Hendi cup

Poseban ponos manifestacije je utrka za osobe s invaliditetom i slabovidne osobe Hendi cup, ove godine s 900 sudionika, dok je ona najveselija definitivno opet bila dm babybonus cup utrka s oko 6000 djece i roditelja, nadmašivši tako sva očekivanja, ali i ispunjavajući ulogu promocije zdravih životnih navika od najranije dobi.


 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close