Kućni ljubimci

Oni su rekorderi: Znate li koje pasmine žive najduže?

Većina pasmina pasa živi između 10 i 13 godina, no ima i onih koje žive duže od toga, piše Zadovoljna. Doznajte koje to pasmine žive najduže, pa čak i 27 godina


1. Chihuahua

Jedna od najdugovječnijih pasmina, vjerojatno i zato jer je jedna od najmanjih. U prosjeku žive između 15 i 20 godina – najstarija zabilježena Chihuahua na svijetu uginula je lani s 20 godina.

2. Jorkširski terijer

Jedna je od najpopularnijih pasmina, a svoga vlasnika dugo će usrećivati jer jorkširski terijeri u prosjeku žive između 17 i 20 godina.

3. Pomeranski špic

Ovi paperjasti mališani u prosjeku žive između 12 i 16 godina. Pasmini pomeranaca pripada i popularni Boo, najslađi pas na svijetu.

4. Jazavčar

Pripadnici pasmine vrlo živahnog karaktera obično žive između 12 i 15, ali mogu doživjeti i više godina. Jazavčar po imenu Chanel doživio je čak 21 godinu.

 

Više na Zadovoljna

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close