AutomotoLičko-senjska županija

Rekorder vikenda: Vozač u Gospiću (63) napuhao 2,89 promila

Tijekom proteklog vikenda (7. – 10. kolovoza 2020. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je osam kaznenih djela, 14 prometnih nesreća, četiri narušavanja javnog reda i mira i jedno nedozvoljeno glisiranje.


Zbog kaznenih djela prijetnje dovršena su kriminalistička istraživanja nad:

– 55-godišnjakom i 29-godišnjakom s područja Novalje koji se sumnjiče da su 6. kolovoza prijetili smrću 45–godišnjaku s područja Novalje. Protiv njih je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu,

– 49–godišnjakom i 23–godišnjakom s područja Senja, koji se sumnjiče da su revoltirani ponašanjem u prometu 45-godišnjaka s područja Senja, dana 6. kolovoza došli do njegove obiteljske kuće i prijetili mu smrću, te 32–godišnjaku i 40– godišnjakinji, također s područja Senja, nakon čega je 49-godišnjak sjeo u osobno vozilo s kojim je krenuo prema 32-godišnjaku s namjerom da ga udari. U nastavku kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da su 45–godišnjak i 32–godišnjak, također smrću prijetili 49–godišnjaku i 23–godišnjaku. Oni su uhićeni i nakon provedenog kriminalističkog istraživanja dovedeni pritvorskom nadzorniku, a posebna izvješća su dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu,

– 59–godišnjakom s područja Gospića, koji se sumnjiči da je 6. kolovoza prijetio smrću 32- godišnjaku s područja Gospića. On je uhićen i nakon provedenog kriminalističkog istraživanja dovedeni pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu,

– 34–godišnjakom s područja Otočca koji se sumnjiči da je dana 6. kolovoza, nanošenjem zla podmetanjem požara prijetio 39– odišnjakinji s područja Otočca. Protiv njega je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Također su dovršena kriminalistička istraživanja nad:

– 52-godišnjakom s područja Otočca, koji se sumnjiči da je od ožujka 2020. godine do 14. travnja 2020. godine, te u razdoblju od 12. do 16. srpnja 2020. godine u šumskom predjelu kod mjesta Vrhovine, posjekao i otuđio ukupno 77 kubnih metara ogrjevnog drveta oštetivši pravnu osobu sa sjedištem u Vrhovinama.
Protiv njega je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

– 24-godišnjim državljaninom Francuske, koji se sumnjiči da je jučer u Novalji oštetio dvije betonske kante za smeće i prikolicu od vodenog skutera vlasništvo pravne osobe sa sjedištem u Zagrebu.

Protiv njega je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

U petak, 7. kolovoza 2020. godine u mjestu Dabar, Grad Otočac, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću vlasništvo 71-godišnjaka iz Dabra iz koje je otuđio razna alkoholna pića.

Policija traga za počiniteljem, a kaznena prijava je dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Promet

Tri prometne nesreće su s ozlijeđenim osobama, u njima je pet osoba lakše ozlijeđeno, a dogodile su se na području Senja (2) i Otočca (1).

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (5), Otočca (3), Korenice (1), Karlobaga (1) i Novalje (1).

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je ukupno 28 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 8 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola tijekom vikenda izmjerena je u nedjelju u Gospiću (2,89 g/kg), kod 63-godišnjeg hrvatskog državljanina. Protiv njega je podnijet optužni prijedlog nadležnom sudu.

Jučer, prilikom redovnog nadzora prometa policijski službenici su na dionici autoceste A1 kod odmorišta Zir, u smjeru juga, nakon što su utvrdili da vozač osobnog vozila virovitičkih registracijskih oznaka dajući svjetlosne signale požuruje u kretanju vozilo ispred sebe, zaustavili to vozilo i utvrdili da s njim upravlja 22-godišnjak s područja Virovitice, za kojeg je utvrđeno da upravlja s tehnički neispravnim vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zabrana upravljanja vozilom B kategorije. Vozač je isključen iz prometa, a zbog prekršaja požurivanja vozila ispred sebe i upravljanja s tehnički neispravnim vozilom izdane su mu obavijesti o počinjenim prekršajima, dok će zbog prekršaja upravljanja za vrijeme zabrane protiv njega biti podnesen optužni prijedlog.

Javni red i mir

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su drskim ponašanje na području Gospića i Novalje, svađom i vikom na području Senja, te vrijeđanjem moralnih osjećaja građana na području Novalje.

Protiv počinitelja će biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnim sudovima.

Nedozvoljeno glisiranje

U petak, 7. kolovoza 2020. godine policijski službenici pomorske policije Policijske uprave ličko-senjske su u nedozvoljenom glisiranju (unutar 300 metara od obale), zatekli 50-godišnjeg mađarskog državljanina, kojemu je zbog utvrđenog prekršaja izdan obavezni prekršajni nalog.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close