VijestiSport

Rekordan broj trkača iz cijelog svijeta na adventskom maratonu u Crikvenici

U Crikvenici je istrčan posljednji službeni maraton u sezoni 2016. Šestu godinu za redom hotelska kuća Jadran d.d. i turistička agencija Via Mea uz potporu generalnog pokrovitelja Turističke zajednice Grada Crikvenice organiziraju tradicionalni adventski maraton. Za mnoge trkače ovo je jedan od dražih maratona jer se skoro u cijelosti trči tik uz more.


Ove godine Crikvenica je privukla rekordan broj trkača iz cijeloga svijeta, a na popisu od preko 20 zemalja, bili su i trkači iz Kine, Etiopije, Kenije, Irana i Gambije.Kenijac Henry Kemboa pobjednik je 6. Adria Advent Maratona s rezultatom 2:28:05, dok su za njim u strat ušli Robert Radojković iz Vabrige, te Srđan Samardžić iz Banja Luke.

Pobjednica 6. Adria Advent Maratona 2016. godine u ženskoj kategoriji je već i tradicionalna pobjednica i rekorderka crikveničkog maratona te ujedno i naša ponajbolja ultramaratonka, Marija Vrajić koja je ove godine predstavljala Hrvatsku na Olimpijadi u Riu.

Drugo i treće mjesto pripali su Agnes Kiss iz Mađarske i Maji Urban iz Zagreba.Moses Kipruto Kibire prvak je polumaratona kod muškaraca, a pobjedu kod žena odnijela je Betty Chepleting iz Kenije.

Pročitajte više na lika-express.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: lika-express.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close