VijestiLifestyle

Rekordan broj prijava za SHKM u Dubrovniku!

Za nadolazeći Susret hrvatske katoličke mladeži (SHKM), koji će se održati u Dubrovniku 26. i 27. travnja ove godine, zaprimljen je rekordan broj od 31.917 prijava, te je procjena da će, uz mlade Dubrovačke biskupije, u Dubrovniku sudjelovati preko 35.000 sudionika, što će biti najveće okupljanje mladih u odnosu na prethodne susrete, koji se organiziraju od 1996. godine.

S obzirom na dosadašnje susrete većina biskupija prijavila je rekordni broj mladih, koji će sudjelovati naSHKM u Dubrovniku. Najveći broj prijava zaprimljen je iz Zagrebačke nadbiskupije 6525, Đakovačko-osječke nadbiskupije 3728, Splitsko-makarske nadbiskupije 3637, Požeške biskupije 1886, Zadarske nadbiskupije 1758, Sisačke biskupije 1039, Šibenske biskupije 1022, Riječke biskupije 1055, dok se iz Mostarske biskupije očekuje 3296 i Vrhbosanske nadbiskupije 1416 mladih. Ovaj susret ima i međunarodni karakter, jer će na njemu sudjelovati i 524 mladih iz svijeta, a dolaze iz Austrije, Njemačke, Italije, Mađarske i Makedonije. Ističemo kako će na ovom susretu sudjelovati čak sto mladih iz Križevačke eparhije, što će u Hrvatskoj biti najveće okupljanje mladih grkokatolika do sada. Na susret iz Like stiže nekoliko stotina mladih, u organizaciji svojih župa ili Studentskog Zbora Gacke.

Organizatori su ponosni da je ovaj dubrovački susret mladih, koji je započeo s pripremama prije dvije godine, nakon susreta mladih katolika u Sisku u lipnju 2012. godine, okupio 1.600 mladih volontera iz Dubrovačke biskupije, koji se već mjesecima pripremaju za ovaj susret nesebično odvajajući svoje vrijeme, ulažući svoje talente dajući time novo lice Crkvi.

Brojne obitelji iz Dubrovnika i okolice, otvorile su svoja srca i vrata svojih domova kako bi bili dijelom zajedništva mladih i ugostili mlade vjernike, koji će nazočiti na dvodnevnom susretu, a kojima je potrebno tek “2 kvadrata”, gdje će smjestiti svoju vreću za spavanje na jednu noć. Sve ovo svjedoči o živoj Crkvi, zajedništvu i duhovnom buđenju dubrovačke Biskupije, koje je potaknuo ovaj susret mladih.

‘Na slobodu pozvani’ (iz Poslanice Galaćinama Gal 5,13) tema je 9. susreta mladih katolika u veličanstvenom Dubrovniku, gradu bogate tradicije iskustva slobode. U raznovrsnom, dvodnevnom, duhovnom i zabavnom programu Dubrovnik i njegovi mladi ispričat će na posve nov i drugačiji način priču o istinskoj ljubavi, zajedništvu i slobodi – razigrano, sanjarski, otvorenog srca prema budućnosti i životu, na način kako samo mladi znaju. Za sve koji se nisu prijavili, još stignu ovdje

Izvor: mladi-dbk.com


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Back to top button
Close