Lifestyle

Registar “Ne zovi”: Kraj neželjene telefonske prodaje

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) danas je najavila uspostavu registra Ne zovi za sve one koji ne žele primati pozive i SMS/MMS poruke trgovaca koji se bave prodajom i promidžbom putem telefona.


Upisom u registar Ne zovi koji će u rad biti pušten u drugoj polovici 2016. godine, pretplatnici telefonskih usluga onemogućit će da ih kontaktiraju trgovcima koji se bave prodajom ili promidžbom svojih usluga ili proizvoda putem telefona.

Nova pravila igre za trgovce

Osim toga, iz HAKOM-a je najavljeno provođenje javne rasprave o izmjenama i dopunama Pravilnika o načinu i uvjetima obavljanja djelatnosti elektroničkih komunikacijskih mreža i usluga, u dijelu obveza jasnog i transparentnog načina promidžbe i prodaje elektroničkih komunikacijskih usluga, prvenstveno putem sredstava daljinske komunikacije, kao što je prodaja putem telefona.

U priopćenju se ističe da je cilj javne rasprave, pa zatim u izmjena i dopuna Pravilnika, “osigurati jednoobraznost u postupcima promidžbe i prodaje od strane operatora kako bi korisnici raspolagali sa svim potrebnim informacijama prilikom odluke žele li neku uslugu ili ne, kao i davanje jasnijih informacija o pravima korisnika u slučaju ovakvog načina sklapanja ugovora za izabrane usluge.”

Novi propisi i uspostavljanje registra Ne zovi trebali bi osigurati veći stupanj zaštite korisnika, osobito onih starije životne dobi, koji su se dosad pokazali kao najranjivija skupina potrošača u slučajevima daljinske prodaje i promidžbe.


 

Tekst: telegram.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close