Tamarina filmska recenzijaKolumne

Recenzija filma VERONICA: Ne želimo vjerovati, ali svejedno se bojimo

Veronica je film igranju s Ouija pločom. Djelomično je temeljen na istinitom događaju i puno manje iritantan nego američki filmovi iste tematike. 


Veronica je film čija nam je radnja poznata od prije. Već na samom početku možete pretpostaviti što će se kroz film događati i kako će završiti. Jedina prednost ovog filma pred ostalima s istom radnjom jest to što španjolci uvijek uspjevaju biti uvjerljiviji. Bez specijalnih efekata, radnja izgleda stvarno.

Veronica živi s majkom i troje mlađih braće i sestara. Majka je prezaposlena i nikad kući tako da ona odgaja mlađe. Stoga, nema vremena brinuti se za sebe. Srednja je škola i društveni joj život ispašta zbog načina života. Međutim, ne žali se jer voli sestre i brata.

Htjela je razgovarati s ocem koji nije živ. Kupila je Ouija ploču i s tri prijateljice upustila se u nadnaravno. Nakon neugodnog iskustva sa zagrobnim životom, počele su se događati još lošije stvari. Veronicu je nešto pratilo, polako uništavajući nju i život oko nje.

Koga je spasila na kraju? Sebe ili obitelj?

veronica

Nije bitno. Netko mora na kraju umrijeti jer takav je film. Ako ste gledali Sinister ili Conjuring, sve vam je jasno. Ako niste, pogledajte jer su, pored svih horora danas, među boljima.

Glavni likovi su djeca i svi su više manje dobro odglumili svoje uloge.

Nemam previše riječi za ovaj film jer ste ga već vidjeli u nekom drugom obliku i bolji je od tih drugih.

Nekoliko podataka o filmu:

  • Temeljen na stvarnom događaju.
  • Prvi film glavne glumice.
  • Redatelj ovog filma, Paco Plaza, režirao je i Rec.
  • U filmu se spominju euri. Iako je radnja smještena u 1991., a euro je u Španjolsku uveden 2002.
  • 16.6.1991. nije petak.
  • 1991. imala je jednu pomrčinu Sunca koja se mogla vidjeti samo iz Južne Amerike. Nikako iz Madrida.

Pogledajte ako ste zainteresirani za tematiku.

Foto: areajugones.sport.esbr.de.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close