Tamarina filmska recenzijaKolumne

Recenzija filma THE REVENANT: And the Oscar goes to…

Revenant je film koji je snimljen kako bi Leonardo Di Caprio dobio Oscar. Međutim, poznavajući praksu Holywooda, sve što ćemo čuti jest: And the Oscar goes to… Tom Hardy!


Revenant se temelji na stvarnom događaju. Hugh Glass bio je lovac koji se sukobio s medvjedom te ga je njegov tim ostavio jer su mislili da su ozljede preteške da bi preživio povratak kući. Hugh se uspio vratiti kući unatoč napadu. Leonardo Di Caprio glumio je Hugha Glassa. Još jednom neupitno zaslužuje Oscar. Ove godine opet ima jake protivnike, ali mislim da bi ga stvarno mogao dobiti. Ako ne zbog konkretne uloge u filmu, onda zbog toga što stvarno više nema smisla podcjenivati njegov talent uskraćivanjem nagrade.

revenant

Fotografija filma je bolesno dobra. Gotovo svaki klik na pauzu ostavit će vam na ekranu nevjerojatno dobru sliku. Kostimografija je također impresivna, stvarno je puno truda uloženo kako bi se dočarala tadašnja situacija. Ono što je loše jest činjenica da se malo kome dade gledati impresivnu fotografiju dva I pol sata jer priča sama po sebi nije toliko dobra. Popratni efekti učinili su film izvanrednim, ali priča o čovjeku koji pokušava doći kući traje predugo. Da nije bilo dobre glume, glumačke postave i svega što sam već napomenula, film bi bio nepotrebni trošak. Revenant je mogao biti kraći, time i zanimljiviji, ali trebalo je Leu dati priliku da si osigura ostavajanje Oskara pored konkurecije s kojom se do sad susretao.

Film je inspirativan i motivirajući. Čovjek je unatoč ozljedama koje su gotovo zagarantirale njegovu smrt, uspio doći kući. Svaki put kada bi pomislio da neće uspjeti, sjetio se svoje žene i sina koje je morao osvetiti i to mu je bila snaga da nastavi.

Izdvojite vrijeme da pogledate Revenant jer je vrijedan gledanja unatoč tome što traje dva i pol sata.

Foto: www.telegraph.co.uk, www.ew.comČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close