Tamarina filmska recenzija

Recenzija filma The loved ones: Mučenje, seks, odgoj. U kombinaciji.

Za sve nas koji ne volimo klasične filmove i koji ne trepćemo kada gledamo torture porn, The loved ones je film za preporučiti. Što se tiče svih ostalih, ne znam gdje su vam granice i koliko možete podnijeti gledanje scena mučenja, seksa, odgoja, smrti, maltretiranja. U kombinaciji.

The loved ones je horor triler iz 2009. godine i mislim da će postati kult žanra kojeg predstavlja. Nitko od glumaca nije ekstra poznat što je dobro jer na taj način prosuđujemo o filmu objektivnije. Glavne uloge imaju Lola (Robin McLeavy) i Brent (Xavier Samuel). Gluma je super odrađena. S obzirom na ne preveliko iskustvo glumaca i žanr filma, glumci su uvjerljivo odigrali dodjeljene uloge. Na trenutke će vam pasti na pamet sve one priče iz susjedstva koje se samo u Americi događaju: Woman Cuts off Husband’s Penis Twice Then Throws It Out a Window, Connecticut high school girl killed in apparent prom dispute, Woman dies after cannibal eats her face, John Hauff Jr. Built Sexual Torture Chamber for His Rape Victims at Tacoma Home, Accused Bank Robber Says Virgin Mary Told Him To Eat His Feces. And He Did. In Court… Teoretski, vjerojatno se i nešto slično kao u ovom filmu već negdje dogodilo.

Priča prati Lolu i Brenta, srednjoškolce koji se spremaju za maturalni ples. Znate kako je to u SAD-u big deal. Brent odbije Lolin poziv na ples jer je imao curu te mu se Lola odlučila osvetiti. Ako se to tako uopće može nazvati. Nakon što je Lolin tata oteo Brenta, krenule su toliko bolesne ideje koje su primjenjivali na njemu da sam se čak i ja na momente čudila. Ništa novo, ništa inovativno, ali takva kombinacija ideja, ponašanja, izjava i svega u početku navedenog u ovom je filmu previše realno sastavljena. Obično za neuobičajene stvari u filmovima kažemo da se nalaze samo u filmovima, ali The loved ones je za nijansu drukčiji od toga.

Znate one trenutke kada više ne znate što bi gledali? Tad pogledajte The loved ones. Prije toga se pripremite na krv, bušilice, noževe, kanibalizam, prometne nesreće, čekiće, čavle i slične alate. Naravno, ne u primjeni za koju su namijenjeni. Sretno!

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close