Tamarina filmska recenzijaKolumne

Recenzija filma THE FINEST HOURS: Strah je motivacija

The finest hours emotivan je film o najtežem spašavanju preživjele posade tankera malim brodom u povijesti američke obalne straže. Je li film dostojno uspio prikazati veličinu i snagu misije?


The finest hours Disneyjev je film o brodolomu i spašavanju preživjelih. Tipično za Disney, film je vrlo emotivan, grafički ekspresivan i glavne uloge su heroji. Radnju možemo podijeliti na tri djela.

Najmanje bitan dio tiče se ljubavne priče Bernieja Webbera i njegove djevojke Miriam. Dok njezina uloga predstavlja snažnu ženu, upravo ta njezina snaga Webbera dovodi u neugodne situacije pred njegovim prijateljima i kolegama. Naime, žena ga je zaprosila i još je išla tražiti formalno dopuštenje od njegovog šefa.

Drugi dio odnosi se na brodolom. Dakle, tanker se prepolovio (zapravo su dva, ali samo jedan je bitan), te se preživjela posada s tom jednom polovicom pokušala dogovoriti kako da prežive. Nakon nekoliko uspješnih ideja i inovacija, nasukali su polovicu broda privremeno i nadali se da će ih netko naći prije nego što ih oluja odnese.

the finest hours

Tu dolazimo do ključnog dijela. Misija spašavanja izvedena je malenih brodom i nekoliko članova posade. Došavši do nasukane polovice broda, pronašli su 32 preživjele osobe. Nekako su se svi stisnuli na brod i uputili se prema obali unatoč drukčijim uputama nadređenog.

The finest hours snimljen je na temelju istinitog događaja. Stoga smatram da bi ovo bolje izgledalo kao dokumentarac nego kao drama. Ovdje su ubačeni nebitni dijelovi kao Miriam jer to tako u holywoodskim filmovima mora biti i time je umanjen potencijalan dojam. Neovisno o tome, film nije loš.

Chris Pine dobio je glavnu ulogu – Berniea Webbera. Iako mu zbog specifičnog izgleda više odgovaraju uloge kao što ju je imao u This means war, dobar je glumac. Pored njega našli su se i Casey Affleck, Ben Foster, Eric Bana, Holiday Granger… Skladni su što je pozitivno utjecalo na cijeli ishod filma.

Pogledajte film ovih dana kad padne snijeg i odlučite ne čistit ga nego ostati u toplome.

Foto: Empire, ComingSoon.net.


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close