Tamarina filmska recenzijaKolumne

Recenzija filma ROOM: Koliki je svijet unutar 4 zida?

Room je jedan od najutjecajnijih filmova u skorije vrijeme. Nevjerojatno dobra glumačka izvedba još šokantnije priče navest će vas na to da bez problema ne trepnete dva sata.


Room je pozitivno osvježenje filmske industrije. Dirljiva priča o otmici, silovanju i odgajanju djeteta u sobi potaknut će vašu emotivnu stranu.

Old Nick oteo je Joy dok je još bila maloljetna. Godine silovanja u zatočeništvu rezultirale su malim Jackom. Jack je odrastao u sobi i njegova percepcija svijeta svedena je na ono što vidi, čuje i radi unutar 4 zida. Zamislite njezino psihičko stanje. Godinama nije vidjela svjetlo dana, nije ostvarila kontakt s drugim ljudima, trpila je silovanja, ostala trudna, rodila dijete sama i pokušala ga odgojiti. Uz sav strah, nervozu, iščekivanja i slično, dijete joj je bilo koliko i otežavanje situacije toliko i razlog da izdrži.

Pokušajte razumjeti kako izgleda mašta djeteta koje nikad nije izašlo iz jedne prostorije. Koliko se Joy morala truditi i biti kreativna kako bi mu priuštila normalan razvoj motoričkih i mentalnih sposobnosti. Kroz razne igre i mogućnosti koje su manje od ograničenih, dala je sve od sebe kako bi zaštitila Jacka. Kako djetetu objasniti da postoji svijet izvan sobe? Vidjet će te kada budete gledali Room.

room
Brie Larson and Jacob Tremblay star in “Room.” (Ruth Hurl/Element Pictures)

Brie Larson glavna je glumica. Zaslužila je sve nominacije i nagrade koje je dobila. Međutim, čudo od djeteta, Jacob Tremblay, bio je fokus filma. Sa svojih 10 godina tako dobro odglumiti ulogu u cijelom filmu stvarno je impresivno. Scene igranja i skakanja po sobi, osmislio je sam.

Film će vas podsjetiti na slučajeve u stvarnom životu koje ste mogli pratiti kroz medije i predočiti vam kakve muke su prolazile sve te žene i sva ta djeca. Najpoznatiji su Natascha Kampusch i Fritzl slučajevi koji su daleko ekstremniji od ovog u filmu, ali Room će vam objasniti kako je izgledao početak. Užas.

Za Room vam dajem najveće preporuke jer je genijalan. Unatoč činjenici da film traje dva sata, moći će te pratiti radnju jer je neizvjesna i zanimljiva. Fascinirat će vas odlična gluma, a njihova razmišljanja probudit će vašu emotivnu stranu.

Foto: www.sbs.com.au

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close