Tamarina filmska recenzijaKolumne

Recenzija filma LIGHTS OUT: Bojite li se mraka? Počnite.

Lights out je dugo najavljivani, navodno uzbudljivi horor film nastao na temelju kratkometražnog istoimenog filma iz 2013. Kratkometražni je bio puno kvalitetniji. Za ne vjerovati…


Lights out popularnost je stekao kratkometražnim filmom koji je kružio internetom 3 godine prije nego što je dugometražni ugledao svjetlo dana. Ili mrak. Možda ste ga već i vidjeli. Sad je već stvarno lako za povjerovati i očekivati da je kratkometražni ipak bio napetiji i konkretniji od dugometražnog. Zašto iskoristiti prostor i vrijeme za napraviti dobar film kad rezultat može biti katastrofa? Zašto…

Sophie je radila u psihijatrijskoj bolnici gdje je upoznala bolesnu djevojčicu Dianu koja je kroz etički neprihvatljive metode liječenja doživjela katastrofe i nestala. Nestala je u mrak. Doslovno. U mraku postoji, no kad se upali svjetlo, nje nema. Diana je zla te joj je Sophie jedina prijateljica. U nedostatku lijekova, Sophieno psihično stanje se pogorša te kontrolu nad njom preuzma Diana. Kuća u kojoj živi, zamračena je. Kćer je odselila jer se nije mogla nositi sa situacijom, a sin bježi sestri kako bi pomogao majci. Zaključuju da moraju otkriti detalje o Diani kako bi je izbacili iz majčinog života.

lights out

Publika zapravo nije razočarana filmom, ali stvarno ne razumijem oduševljenje. Ideja je čak dobra, ali priča nije dovoljno maštovita kako bi zatvorila krug. Napetih dijelova ima, no radnja je mogla biti kreativnija.

Glumačka ekipa je za jedan horor film odlična. Teresa Palmer, Gabriel Bateman, Alexander DiPersia i Maria Bello bili su glavne uloge te su solidno odradili posao. Ništa nije bilo pretjerano niti je bilo nekakvog nedostatka. Svatko je imao opis uloge i odradili su to držeći se okvira.

Uspoređujući Lights out s drugim filmovima istog žanra snimljenih relativno nedavno, film zapravo nije loš. Uspoređujući ga sa svima ostalima generalno, pa nećete ga staviti kao proritet. Skupite ekipu, organizirajte movie night i pogledajte ga. Za takve situacije je dobar.

Foto: IGN.com, Where’s The Jump?.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close