Tamarina filmska recenzijaKolumne

Recenzija filma INSURGENT: Problem je rješenje

Nakon što sam pogledala prvi dio trilogije, Divergent, ostala sam razočarana jer je nedorečenost u filmu bila izvan granica normalnog i zanimljivog. Insurgent je dio u kojem su pojašnjene nejasnoće, ali nisu pretjerano zanimljive.


Počinje nastavak drugog dijela, stanje unutar ograde je kaotično. Neredi, revolucija, divergents žele srušiti sistem. Imaju plan kojeg pokušavaju provesti u djelo i kroz priču polako dolaze do cilja.insurgent

Pojavila se kutija. Kutiju su čuvali roditelji od Tris i Caleba, naravno. Ona treba biti upotrijebljena u slučaju pobune. Nitko ne zna čemu služi. Da bi se kutija testirala, treba im hardcore divergent. A tko drugi nego Tris. Kakvo iznenađenje… Je li nužno napomenuti da se film vrti oko toga da ju love?

Uvjerljivo najgori dio filma bio je trenutak kada je izgovorena najistrošenija rečenica ikad: “You die, I die.” Zvuči poznato? Hm, sjećate se Titanica? Da. Sjećate se kada je Rose htjela skočiti s broda? Da. “You jump, I jump.” E, da.insurgent

Nisu odabrani dobri glumci za uloge. Kate Winslet je odlična glumica, bez sumnje. Ali uloga u ovakvom filmu nije za nju. Smatram da nije dovoljno istaknula svoj lik niti pridonijela kvaliteti cjelokupnog dojma. Miles Teller trebao je glumiti ulogu dodijeljenu Theu Jamesu. Odbio je jer je smatrao da će Theo bolje odraditi taj posao. Učinio je dobru stvar, ali nikako mi nije jasno kako producenti i režiseri nisu sami shvatili da bi takva raspodjela bolje funkcionirala. Shailene se odlično snašla u filmu The fault in our stars. Međutim, prenježna je za filmove poput Divergent i Insurgent.

Kraj filma donosi iznenađenje zbog kojeg će te morati pogledati i zadnji dio. Imam pretpostavke o mogućem ishodu i nadam se da nisam u pravu.

Foto: www.fanpop.com, www.thefandom.net, www.latinpost.com


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Pročitajte još
Close
Back to top button
Close