Kolumne

Recenzija filma INSIDE OUT: Roditelji, ovako razmišljaju vaša djeca

Inside out novi je Disneyev film koji nikoga nije ostavio ravnodušnim. Riječ je o još jednom Pixarovom remekdjelu u kojem će uživati različite generacije.


Inside out djelo je režisera Peta Dockera. Inspiriran odrastanjem svoje kćeri i promjenama u njezinom ponašanju, odlučio je napraviti animirani film kojim je slikovito prikazao na koji način funcionira mozak jednog djeteta. Emocije su prikazane kao likovi koji suradnjom upravljaju razmišljanjem i postupcima. Svi koji imate djecu, vjerojatno će te ih htjeti zagrliti nakon filma.

inside out

Sjećate se francuskog crtića “La vie”? Ako ne, obavezno pogledajte nekoliko nastavaka. Uglavnom, tematski su slični tako da ideja općenito nije ništa novo. Kao nedostatak, istaknula bi činjenicu da je film pratio djevojčicu do otprilike dvanaesete godine. Bilo bi odlično kada bi film dobio nastavak ili više njih u kojem bi prikazali daljnji razvoj. Budimo realni, ne gledaju samo djeca crtiće.

Film je dobio publiku jer je gađao emocije. Kreativnost je na vrhu! Detalji su nevjerojatni, stvarno se trebalo jako potruditi kako bi se osmislile sitnice koje čine cjelinu. Animacija je tipična za svaki Pixarov uradak. Film je primjenjen za djecu pa je, u skladu s tim, sve šareno, neartistički animirano, visoko su istaknute moralne vrijednosti, balans između komedije i drame je savršen,  primjereno za sve uzraste. Djeci će biti zanimljivo pogledati crtić, a roditeljima će se stvoriti novi pogled na dječje ponašanje.

Disney i Pixar su savršena kombinacija. Ponekad je bolja opcija pogledati animirani film iz njihove kolekcije nego bilo koji film.

 

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close