Tamarina filmska recenzijaKolumne

Recenzija filma I ORIGINS: Znanstveni dokaz postojanja Boga

Vjerujete li u Boga? Smatrate li da se religija i znanost u nekim aspektima suprotstavljaju? I origins pokazat će vam kako si možete svijet promijeniti u jednoj sekundi.


Ian je znanstvenik koji čvrsto vjeruje u znanost i negira postojanje Boga. Ono što se znantveno može dokazati – postoji. Vjera u Boga i postojanje duše neprihvatljiva su mu objašnjenja različitih pojava. Opsesija mu je šarenica oka. Upravo time se i bavi kao znanstvenik – istraživanjem razvoja očiju. Došao je do nevjerojatnog otkrića koje je zauvijek promijenilo religiju u svijetu.

Koncept filma I origins nevjerojatan je, ali scenarij ima puno propusta.

Nerealno je prikazano veći broj situacija. Prva farma na koju nabasa upravo je ona koju traži. Prva žena u Indiji koju sretne upravo je ona koja mu najviše može pomoći. Postoji još nekoliko situacija koje su bitno obilježile film, a prikazane su nemaštovito i direktno.

i origins

U filmu je naglašeno suprotstavljanje vjere i znanosti. Citat iz filma: “You know a scientist once asked the Dalai Lama, “What would you do if something scientific disproved your religious beliefs?” And he said, after much thought, “I would look at all the papers. I’d take a look at all the research and really try to understand things. And in the end, if it was clear that the scientific evidence disproved my spiritual beliefs, I would change my beliefs.” “Ian… What would you do if something spiritual disproved your scientific beliefs?”

Razmislite o tome. Izgradite cijeli život oko jedne “činjenice” i onda svojim radom, koje funkcionira u skladu s vašim uvjerenjima, razuvjerite sami sebe. Sve u što ste do sad vjerovali, sve što ste uspjeli znanstveno dokazati i sve što ste planirali za budućnost promijeni vam se zbog postojanja više sile čije postojanje negirate.

Vjerujete li vi u reinkarnaciju?  Pogledajte I origins i iznenadite se najvećim otkrićem u povjesti.

Foto: www.fak.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close