Tamarina filmska recenzijaKolumne

Recenzija filma HARD CANDY: Kad grabežljivac postane žrtva

Hard candy kontroverzni je film koji opsuje priču pedofila koji postaje žrtva svojih namjera. Mislite da je pedofilija uznemirujuća? Pokušajte onda zamisliti kako izgleda kada žrtva pedofilije postane grabežljivac.


Hard candy jest neobična priča iz perspektive koju do sada niste vidjeli. Vjerujem da ste puno čuli o internetskoj pedofiliji i žrtvama online nasilja. Ovaj film donosi upravo takvu priču, ali prikazanu iz drukčijeg kuta. Priča počinje kao i svaka druga. “Grabežljivac” se sastane sa “žrtvom”. Nakon kratkog razgovora 14-godišnja djevojčica odluči otići u njegov stan. S obzirom na to da vam postane sumnjivo i nije vam jasno zašto je pristala otići do njega, odmah će te početi razmišljati o nekim drugim opravdanjima zašto se ona želi naći u njegovom stanu. Upravo to.
hard candy

Kada je on postao žrtva, a ona grabežljivac, onda će te shvatiti koliko je film uznemirujuć.

Film ima dvije uloge i dvoje glumaca moralo je napraviti izvanrednu glumačku izvedbu kako film ne bi izgubio na kvaliteti. Odabrani glumci stvarno biti zahvalni na povjerenju. Pedofil je uspješan fotograf koji djeluje apsolutno nedužno što ga čini još više zaštrašujućim. Kroz razgovor će te shvatiti da ima savršenu taktiku manipulacije djevojčica.

Djevojčica djeluje zrelije od vršnjakinja što će vam se činiti teško mogućim. Ali pričekajte dio filma kada ona preuzme glavnu riječ. Tek tada će te bit uplašeni. Više se preplašite psihotične djevojčice nego bolesnog pedofila. Unatoč odličnoj glumi I drukčijoj priči, izvedba traje predugo. Shvatili smo poantu daleko prije kraja.

Svi smo svjesni opasnosti komunikacije djece online. Ovakvo pretjerivanje natjera vas na razmišljanje više nego svaki slučaj pedofilije koji ste do sad vidjeli.

Ne preporučujem film svima. Dobro razmislite želite li ga pogledati ili ne.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close