Tamarina filmska recenzijaKolumne

Recenzija filma “Gone girl”: Žena je uzrok muške naivnosti

Čuli ste svi za filmska remekdjela: “Fight club”, “Seven”, “The social network”, “The curious case of Benjamin Button”… Jedno ime stoji iza toga – David Fincher! Ovaj put napravio je film “Gone girl”. Dva i pol sata drame i misterije rezultiralo je pozitivnim kritikama.

Ben Affleck i Rosemund Pike bračni su par koji imaju nespecifičan odnos. Njegov lik prikazan je pomalo naivno jer je žena ta koja je vodila glavnu riječ i iscenirala cijelu situaciju oko koje se film odvija. Uspješan, zgodan, bogat, ali zaljubljen muškarac kojemu je slabost njegova žena. Rosemund je dominantni vođa, zna što želi i dolazi do svojih ciljeva. U jednom trenutku prešla je preko svog ponosa i tad joj se svijet počeo rušiti. Vrlo inteligentna i iznimno pametna osoba, ali sebična i egoistična. Zanimljiv psihološki spoj koji se kontrira kroz cijeli film.

Radnja filma “Gone girl” vrti se oko rješavanja sumnjivih okolnosti navodnog ubojstva. Slijedeći tragove pomoću kojih se nikako nije mogla složiti cijela slagalica, policija je bila na krivom putu. Taj dio filma me razočarao. Prikazan je trud policije, ali da nasjedaju na toliko laži i da ih je tako lako navesti na krive tragove, činilo se toliko neuvjerljivo. Kada vidite kraj filma, shvatit će te o čemu pričam. Također, kada pomislite da je Affleck naučio na greškama, vidjet će te da njegova naivnost jednostavno nema kraja.

Priča je odlična jer su likovi psihološki jako dobro prikazani. Njihovi karakteri i karakterne razlike jasno su izraženi te razlozi zašto se slažu, odnosno ne slažu. Radnja ima nekoliko nedostataka, ali mislim da je ta prosudba previše subjektivna. Procijenite sami i recite nam što mislite.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close