Tamarina filmska recenzijaKolumne

Recenzija filma GERALD`S GAME: Balansiranje psihičke vage

Gerald`s game seksualna je fantazija koja se nikad nije dogodila jer je čovjek dobio srčani udar uzrokovan viagrom. Njegova žena ostala je svezana za krevet boreći se s vlastitom psihom. 


Gerald`s game psihološki je triler u kojem se seksualna igra pretvara u horor događaj. Kada ostanete sami sa sobom, fizički zarobljeni i imate već oštećenu psihu, dvije su opcije: Ili se prepustite ili pronađete snagu za koju niste znali da postoji.

Jessien i Geraldov bračni život postao je loš te su odlučili provesti vikend izvan grada kako bi začinili strasti i pokušali spasiti odnose. Gerald je imao ideju o vezanju žene za krevet dok se ona tome protivi. Međutim, viagra koju je prethodno konzumirao, izazvala je srčani udar. Jessie je ostala svezana za krevet pored mrtvog muža. Kuća je ostala otvorena i unutra je ušetao pas lutalica koji je počeo jesti Geralda.

Prva reakcija bila je panika koja ju je pratila do kraja. Uz paniku pojavio se cijeli vrtlog emocija koje je stvorila prošlost. Suočavala se sama sa svojim slabostima i snagom, preispitivala svoje odluke, pokušala preživjeti i osloboditi se lisica gledajući kako pas lutalica jede dijelove njezinog muža.

Je li se uspjela osloboditi?

Gerald`s game

Gerald`s game odvija se manje više u jednoj sobi i cijelu radnju izvode dvije osobe. U takvom slučaju, gluma mora biti dobra kako bi film bio vrijedan gledanja. Unatoč dobroj glumi, scenarij ne smije biti dosadan. Ono što je pomalo impresivno jest fizički prikaz emocija. Film je prožet metaforama. Jessie je svezana i želi pobjeći, a ne može. Koliko puta ste se našli u takvoj situaciji? Geralda je jeo pas, a ona je morala to gledati. Nije bila sigurna je li Moonlight man stvarna osoba. I mnoštvo drugih scena u kojima je općenito psihičko stanje stavljeno u fizički oblik.

Film ostavlja vrlo snažnu poruku o slabostima i posljedicama koje ostavlja. Također prikazuje snagu čijeg postojanja nismo svjesni.

Defitnitivno pogledajte film.

Foto: MediumThe Verge.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close