Tamarina filmska recenzijaKolumne

Recenzija filma EVERYBODY WANTS SOME: Ili ne?

Everybody wants some američka je komedija o životima studenta koji su jedni od najboljih igrača baseballa osamdesetih. Razumije li Balkan Ameriku?


Everybody wants some je film nakon kojeg vjerojatno dođete do zaključka: Not everybody wants some. Tipično američki objašnjeno i servirano predočenje sportskog studentskog života osamdesetih čak ni Amerikancima nije pobudilo nostalgiju.

Everybody wants some je lagana komedija u kojoj radnja prati nekolicinu studenata. Iako su igrači baseballa, fokus je na njihovom načinu života izvan terena. Izdvojeno je nekoliko studenata koji imaju između 18 i 20 i nešto sitno godina. Svi glumci su puno stariji što se primijeti. No uzmete li u obzir tadašnju modu, nećete se previše obazirati na takve detalje. Živjeli su na kampusu u ruševnim kućama tipičan studentski život osamdesetih koji nije puno drukčiji od onog danas. Svatko vrti neku svoju priču, svi su podijeljeni u grupice. Trave, alkohola i djevojaka ima na svakom koraku. Film o igračima baseballa u kojem nema baseballa. Prikazana je jedna scena, ali kao sprdnja, a ne trening ili utakmica. Jedina dobra stvar je što se kroz puno scena jasno vidi natjecateljski duh. Iako kroz debilne situacije. Cijeli film je dosadnjikav, nimalo smiješan niti nostalgičan.

everybody wants some

Izbor glumaca je promašaj jer su svi stariji od likova koje glume. U teoriji, riječ je o studentima koji su tek došli na sveučilište ili su na pola puta što znači da nitko nije stariji od 22 godine. Blake Jenner (25), Juston Street (34), Ryan Guzman (30), Tyler Hoechlin (30), Wyatt Russell (31), Glen Powell (29), Will Brittain (26)… Sve se to može zakamuflirati, zašto nije? Nije bilo teško shvatiti poantu uloge jer vjerujem da su se svi urnebesno smijali dok su pokušavali dočarati pokrete i izgled koji je popularan samo u maškarama te je tako i sam film izgledao.

Ako ste nostalgični, pogledajte obiteljske foto albume, snimke ili jednostavno nazovite prijatelje iz mladosti jer vas ovaj film neće vratiti u prošlost. Niti je komičan.

Foto: MyMovieWallpapers.comwww.fpitm.pl.


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Pročitajte još
Close
Back to top button
Close